RADOSNA VIJEST - br. 18
Čile, 18.06.2008

Dragu braću misionare pratit ću molitvama

Pozdravljam sve naše misionare

Posebna mi je radost da vas mogu srdačno pozdraviti i zahvaliti na pismu koje ste za Božić upravili svim našim misionarima u svijetu. Isto tako pozdravljam sve naše misionare koji preko svojih misijskih djela rade za slavu Božju i širenju Kraljevstva Božjeg u dušama.
U vašim očinskim riječima odsijeva Božanska ljubav koja nas potiče da nastavimo oduševljeno raditi u misijskom poslanju Crkve. Nemam riječi kako da vam zahvalim za sve što zaslužujete. To samo Gospodin može nagraditi te ga usrdno molim i uvijek će se moliti za sve vaše misijske nakane i pothvate.
U vaše nakane, zasluge i milosti koje preporučite i mene da mogu i nadalje raditi na slavu Božju i moliti za potrebe mnogih duša koje su potrebne molitava.
Oh, kako je veliko milosrđe Božje koje mi je bez mojih zasluga Gospodin iskazao u životu, osobito što me je od djetinjstva pozvao u misije. Više od 70 godina vodio me je i dao mi milost da mogu sudjelovati u misijskom poslanju Crkve. Sa zahvalnošću mogu reći da me je vodio, pratio, branio i obasipao svojom ljubavlju i milostima tako da sam mogla tražiti njegovu svetu volju i raditi za spas nebrojenih duša.
Čitajući „Radosnu vijest“ koju redovito primam, radujem se lijepim vijestima iz misija koje u meni bude želju da bi se ponovno rodila kako bi mogla ići u susret današnjem svijetu i pomoći tolikima u potrebi.
Zahvaljujem također na vašem pozivu na ovogodišnji susret misionara u domovini. Moja životna dob (93 godine) ne dozvoljava mi da idem na taj put. Stoga ću moju dragu braću misionare pratiti mojim molitvama sve dok me Gospodin ne pozove u svoje Kraljevstvo.
Vas, poštovani oče i sve sudionike ovog susreta srdačno pozdravlja i za vas se moli, s. M. Bogoljuba Stanić, rođena na Ugljanu, redovnica Družbe Kćeri Milosrđa Trećeg Redovničkog Reda sv. Franje utemeljene od Blažene Marije Propetog Isusa Petković.
 
Vaša zahvalna u Kristu
 
S. M. Bogoljuba Stanić, Puente Alto (Čile)

Tiskaj    Pošalji