RADOSNA VIJEST - br. 181
Gromiljak, 05.02.2024

Proslava Bogojavljenja i Djela svetog djetinjstva u župi Gromiljak

Kao i u brojnim drugim župama svetkovina Vodokršća – Sveta Tri Kralja proslavljena je i u Župi imena Marijina u Gromiljaku, 6. siječnja 2024. Po starom običaju, prije početka svete mise blagoslovljena je voda i sol. Svetu misu predvodio je župnik vlč. Marko Mikić.

Službu riječi i molitvu vjernika pročitali su članovi liturgijske skupine i ministranti, a misno slavlje pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi velikoga mješovitog zbora pod vodstvom s. Marinele Zeko.

Za vrijeme svete mise župnik je pročitao poruku pape Franje za tu prigodu, napisanu 1. listopada 2023. Papa se u poruci osobito obraća djeci, zahvaljuje za otvorenost darivanja i potiče druge da imaju osjećaja. Nadalje, u Papinoj poruci istaknuto je da je Isus sebe darovao i da bismo ga pronašli, moramo ustati i krenuti.

Isti dan proslavljen je i Dan papinskoga misijskog Djela svetog djetinjstva. U svrhu što bolje animacije za taj dan, župljani su se pripremali već od Misijske nedjelje, 21. listopada 2023. Nacionalna Uprava PMD-a BiH poslala je animacijske materijale. U misijskom tjednu župljani, a osobito obitelji s djecom, pozvani su da uzmu misijsku kasicu. Lijepo je bilo vidjeti predstavnike obitelji od najmlađih do najstarijih kako donose svoje prikupljene milodare i stavljaju ih oko Malog Isusa ispred oltara. Stvorila se lijepa slika oko jaslica, lanac dobrote i odricanja. Time su obitelji pokazale da imaju jedan cilj ­? biti blizu onima koji imaju manje od njih.

Dopustimo i mi Isusu da boravi u našim srcima, da bi na taj način i naša braća u potrebi imala pristojan život!

S. Marinela Zeko
 
    
 
 

Tiskaj    Pošalji