RADOSNA VIJEST - br. 181
Drinovci, 05.02.2024

Dan Djela svetog djetinjstva u Drinovcima

U Župi sv. Mihovila arkanđela Drinovci posebno svečano obilježen je Dan Djela svetog djetinjstva, na svetkovinu Bogojavljenja.

Misna slavlja u 9 i 11 sati predslavio je mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela BiH. Nakon blagoslova vode i misnih čitanja mons. Tunjić uputio je prigodnu propovijed. U prvom dijelu propovijedi govorio je o samoj svetkovini Bogojavljenja, koja nas poučava da se Bog objavio cijelom svijetu po trojici kraljeva, mudraca ili maga iz različitih krajeva svijeta. Bog se javljao u povijesti na različite načine. Jednako i danas objavljuje nam se na svoj način, koji mi u otvorenosti duha i srca trebamo prepoznati. Sveta tri stranca donijeli su simbolične darove: zlato, smirnu i tamjan, koji su vezani uz Isusov život. I od nas se traži dati Bogu i bližnjima najbolji dio sebe i svojih sposobnosti. U drugom dijelu propovijedi objasnio je da su naši misionari slijedili svoju zvijezdu i pošli u nepoznato dati od sebe ono najvažnije: objaviti im Krista i dati sebe cijeloga bezuvjetno i bez interesa. Uz tumačenje radosne vijesti naši misionari pomažu tim ljudima da lakše i bolje žive. Naše molitve i naši darovi pomoći će misionarima da brže i plodonosnije naviještaju Boga ljubavi, koji voli svakog čovjeka i koji želi da se svi ljudi spase. Moleći Misijsku krunicu, novčanom pomoći i pretplatom na misijski list Radosna vijest najbezbolnije i najbolje pomoći ćemo širenju kraljevstva Božjega u mladim misijskim zemljama.

Mons. Tunjić zahvalio je župniku fra Josipu Mioču, koji neumorno širi misijsku svijest i prikuplja sredstva za misije dijeleći misijske kasice. Zahvalio je i djeci i mladima, koji uglavnom prikupljaju sredstva, ali je zamolio i odrasle te cijele obitelji da pomažu misijama novčanim darom, skromnim odvajanjem u misijsku kasicu, jer je to u ovome teškom vremenu najbolji način pomaganja misijama.

Župnik je pak zahvalio mons. Tunjiću na dolasku, slavljenju misa i prigodnim riječima te obećao suradnju s Misijskom središnjicom u Sarajevu.

 
Fra Josip Mioč, župnik 

Tiskaj    Pošalji