RADOSNA VIJEST - br. 174
Gornja Tramošnica, 14.09.2022

Proslavljena Nedjelja sv. Kristofora u Gornjoj Tramošnici

Župna zajednica Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici proslavila je spomendan sv. Kristofora u nedjelju 24. 7. 2022. te zahvalila Gospodinu Bogu za svaki prijeđeni kilometar. Razmišljajući uz prelijepo evanđelje o molitvi Oče naš, molili smo i litanije puta, koje je Misijska središnjica izdala za ovu zgodu, te smo nakon svetih misa u osam i 11 sati izmolili i blagoslov za automobile i blagoslovili sve limene ljubimce. Osim automobila bilo je i nekoliko motocikla.

Uzevši prigodne litanije puta te mirise s dragim i poznatim logom te pokoji primjerak naljepnice svetog Kristofora, Tramošnjani su se uputili svojim kućama veoma sretni jer ih je župnik počastio sladoledom. Mnogi su darovali svoj prilog za misionare. Inače župa, koja sada broji 170 vjernika, veoma podržava sve misijske akcije i svoje misionare. Ove godine uzeli smo veći broj naljepnica i mirisa te litanija puta da bi i župljani koji navrate tijekom godine imali veze sa sv. Kristoforom i s našim misionarima.

Neka dobri Bog čuva naše misionare, a nama dadne snage i blagoslova da ih podržavamo svojim molitvama i svakom drugom pomoću!

Fra Marko Lovrić

Tiskaj    Pošalji