RADOSNA VIJEST - br. 171
Prozor, 28.06.2022

Prva pričest u znaku obitelji i zauzetosti za druge

Nakon vjeronaučne pripreme, koju je vodila s. Marinela Zeko, na Drugu vazmenu nedjelju, koja se slavi i kao Nedjelja Božjeg milosrđa, u Župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru bila je prva sveta pričest.

Nakon procesijskog ulaska u crkvu svečanu svetu misu predvodio je i pod njom propovijedao župnik mons. Marko Tomić. U propovijedi je mons. Tomić naglasio važnost euharistije. Zatim je progovorio o Nedjelji Božanskog milosrđa, koliko je Božje milosrđe veliko prema nama i da Božja ljubav treba zauzeti posebno mjesto u našem životu. To je dar koji svaki vjernik treba u svojem životu prepoznati i drugima ga darivati.

Prva pričest bila je u znaku obitelji i zauzetosti za drugoga. Misna čitanja, molitvu vjernika i prigodne prikazne darove čitali su članovi obitelji. Svoj prinos svečanomu liturgijskom slavlju dao je i zbor mladih, pod vodstvom s. Marinele. Poslije popričesne molitve prvopričesnici su zajedno pjesmom i recitacijom dali zahvalu roditeljima i svima koji su ih pripremali.

I ovaj put mali slavljenici pokazali su da imaju veliko srce za druge. Oni su za vrijeme korizme prikupljali novčane priloge za salezijanskog Josipa Soldu, koji je u misijama u Etiopiji, a župljanin je Župe Prozor. Novac će biti namijenjen za pekaru. U svojim misijskim kasicama oni su prikupili 700 maraka (2660 kuna). Doista od djece puno možemo naučiti kad je naš bližnji u pitanju. Korizmena priprava za prvu pričest je urodila konkretnim plodovima. Primili su Isusa prvi put, a svojim odricanjem nahranit će gladne u Etiopiji!

S. Marinela Zeko

Tiskaj    Pošalji