RADOSNA VIJEST - br. 171
Boće, 28.06.2022

Misijska akcija iznad svih očekivanja

U prvom valu pandemije koronavirusa u proljeće 2020. godine većina je bila uplašena za vlastito zdravlje i sigurnost. Tomu su najviše pridonijeli mediji i stručne službe, koje je novi virus uznemirio svojim (ne)predviđanjima, pojavnim oblicima i posljedicama. Mnogi su pohrlili u veletrgovine i osigurali se više nego u vrijeme rata. Dobar je to pokazatelj stanja duha današnjeg čovjeka i o tome bi imali što kazati specijalisti različitih struka. No nije nam cilj analizirati početke pandemije koronavirusa i ponašanje ljudi u tom vremenu, nego ukazati na riječi župnika Župe sv. Antuna Padovanskoga u Boću, kraj Brčkoga, koji je i u tom vremenu sa svojim vjernicima prikupljao za misije i rekao da nas neće spriječiti nijedna pandemija u pomaganju potrebitima u misijama i djelu evangelizacije.

I tako svake godine župnik Maršić i njegovi vjernici tijekom korizme prikupljaju za misijsko djelovanje Crkve. Kaže župnik Maršić da je korizmeno prikupljanje i misijski pastoral postao dio redovitoga župnog pastorala te malobrojne župne zajednice, koja ne broji ni 400 vjernika. Oni redovito mole za misije, ali se i odriču za misije, jer su ove godine nadmašili sami sebe i prikupili nevjerojatnih 12 000 konvertibilnih maraka (45 600 kn). Njihovo korizmeno odricanje molitva je sama po sebi. Učvrstit će njihovu vjeru, ali i umnožiti dobrotu potrebitima u misijama te potaknuti mnoge da tako čine. Olakšat će mnogima tegobe života i pomoći širenje radosne vijesti diljem svijeta. Pokazali su još jednom dobrotu posavskog srca, koje je veće od njihove plodne i prostrane Posavine.

Naši misionari i njihovi vjernici redovito mole za svoje dobročinitelje. Kad se susretnu i ujedine molitve, s naših strana i one iz misija, postiže se duhovna blizina koja rađa plodove Duha Božjega i siguran je put spasenja.

PMD BiH 

Tiskaj    Pošalji