RADOSNA VIJEST - br. 170
Sarajevo, 10.05.2022

Priprema akcije Maslinova grančica – dar za misije

Više od 40 župa VN dobilo je maslinove grančice

Misijska akcija Maslinova grančica – dar za misije u protekle dvije godine nije bila realizirana zbog pandemije koronavirusa. Inače, u organizaciju akcije bude uključeno mnogo osoba, posebno djece i mladih, počevši do rezanja maslinovih grančica, sve do prijevoza, pakiranja i dijeljenja vjernicima. Zabrana okupljanja većeg broja osoba bila je nekako intenzivirana upravo u proljetno vrijeme oko Cvjetnice. Ove godine epidemiološke mjere bile su puno povoljnije i misijska akcija je organizirana.

Župnik Župe Aladinići Marin Krešić pripremio je grančice iz župnog maslinika, dok je Caritas Vrhbosanske nadbiskupije ustupio svoj kombi za prijevoz. Fra Stipan Radić, dijecezanski ravnatelj PMD-a za Vrhbosansku nadbiskupiju, fra Josip Andić iz samostana sv. Pavla u Neđarićima i mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj PMD-a BiH, pobrinuli su se za utovar i dovoz grančica u Sarajevo, a vrijedne kćeri Božje Ljubavi na Banjskom brijegu, u Sarajevu, pripremile su ih za župe i spakirale u kutije. U župe su grančice došle na različite načine, a većinu ih je prevezao kombijem „Kruha sv. Ante“ gospodin Đani.

Više od 40 župa Vrhbosanske nadbiskupije dobilo je maslinove grančice, koje su sa svojim mladima pripremile i ponudile vjernicima. Neki župnici osobno su nabavili maslinove grančice i priključili se misijskoj akciji, a neki su opet ponudili svojim vjernicima grančice jele ili tise, a dobiveni novac poslali za najpotrebitije u misijama. Svima smo zahvalni za tu nesebičnu misijsku akciju, pogotovo jer se ona organizira kada župnici imaju puno posla u svojim župama. Time ta akcija dobiva još veću vrijednost i poziv je da u godinama sinodskog puta Crkve misijska svijest ispliva na prvo mjesto.


PMD BiH

Tiskaj    Pošalji