RADOSNA VIJEST - br. 170
Orašje, 10.05.2022

I borove grančice dar za misije

Maslinova grančica - moj dar za misije

Na Cvjetnicu, 10. travnja, u Župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju obilježen je početak Velikog tjedna blagoslovom grančica pred Isusovim kipom i kipom sv. Franje te ophodom vjernika s blagoslovljenim grančicama. Na svetoj misi, koju je predslavio župnik fra Bono Kovačević, u recitalu muke sudjelovali su dječji župni zbor te mnogobrojni čitači, ministranti, krizmanici i vjeroučenici.

Također je bila organizirana i misijska akcija Maslinova grančica – moj dar za misije. Prije mise razdijeljene su grančice nazočnim vjernicima, koji su mogli ostaviti svoj dar za najpotrebitije u misijama. Tjedan prije Cvjetnice, u nedjelju 3. travnja, za vrijeme svetih misa župnik fra Bono je pozvao vjernike svoje župe da ove godine ne nose sa sobom grančice za blagoslov na Cvjetnicu, nego da će imati mogućnost uzeti borove grančice, koje će biti pripremljene od crkvenog bora koji se nalazi u crkvenom dvorištu. Tako su vjernici Župe bl. Alojzija Stepinca u Orašju na dan Cvjetnice skupili 750 maraka kao svoj dar za misije.

Pokazali smo da i borove grančice mogu sudjelovati u misijskoj akciji „maslinovih“ grančica i pridonijeti punijem doživljaju Cvjetnice.


Fra Bono Kovačević, župnik

Tiskaj    Pošalji