RADOSNA VIJEST - br. 168
Orašje, 14.12.2021

Misijska nedjelja u Orašju

Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir

U nedjelju 24. listopada obilježili smo Misijsku nedjelju i na posebno svečan način spomenuli se potrebitih i onih koji šire riječ Kristovu na misnom slavlju u 11 sati u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju.

Povodom Misijske nedjelje ambon je prigodno ukrašen misijskim listom Radosna vijest, koji je prozor u misijski svijet, te ostalim misijskim časopisima koji prikazuju život u misijama. Posebno je bio svečan uvod u misno slavlje. Kao uvod u misno slavlje četvero prinositelja prinijeli su misijsku krunicu, globus, Radosnu vijest i maslinovu granu, stavljajući ih pred oltar, a drugi četvero izrekli su značenje pojedinih simbola, dok je raspjevani dječji župni zbor otpjevao misijsku himnu i najavio euharistijsko slavlje, koje je predslavio župnik fra Bono Kovačević. Umjesto homilije čuli smo sažetak poruke pape Franje za Svjetski dan misija 2021. Na kraju misnog slavlja kandidati za prvu pričest izmolili su molitvu malog misionara, a misno slavlje animirali su kandidati za krizmu i pričest.

Tijekom tjedna duhovne priprave za Misijsku nedjelju, u četvrtak 21. listopada prije večernje svete mise molili smo svjetlosna otajstva Misijske krunice, a nakon svete mise imali smo euharistijsko klanjanje s temom Svi smo pozvani svjedočiti.

Program obilježavanja Misijske nedjelje započeo je u nedjelju 17. listopada pola sata prije pučke svete mise molitvom Krunice u sklopu akcije Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir. Vjeroučenici, njih 40-ak, po treći puta pridružili su se djeci iz 80 zemalja u toj molitvenoj akciji, koju 16. godinu zaredom organizira zaklada međunarodnoga katoličkog djela „Crkva u potrebi“.

Tiskaj    Pošalji