RADOSNA VIJEST - br. 168
Sarajevo, 14.12.2021

Pomoć gradnji crkve u Ugandi

Vjernici su prikupljali sredstva za izgradnju crkve u Misiji Adea, u Ugandi

Na Trideset i prvu nedjelju kroz godinu, 31. listopada, u Župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu završen je Misijski mjesec, tijekom kojega su vjernici prikupljali sredstva za izgradnju crkve u Misiji Adea, u Ugandi. Tom prigodom mise u 9 i 11 sati predslavio je nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić, a s njim u koncelebraciji bio je župnik domaćin Dražen Kustura. Pod pučkom misom kod oltara je posluživao đakon Vrhbosanske nadbiskupije Josip Papak.

U prigodnoj propovijedi mons. Tunjić osvrnuo se na evanđeoski tekst o dvije zapovijedi ljubavi te naglasio da su se one na jasan i vidljiv način ostvarile u životu naših misionara. Misionarima je navještaj radosne vijesti na prvom mjestu, ali i djelotvorna ljubav, koja se ogleda u svemu što će olakšati život njihovim vjernicima: gradnja crkava, škola, bolnica, vrtića, bunara za vodu, mostova, nabava domaćih životinja, pomoć u poljoprivredi... Pozvao je sve da mole za misionare, podrže gradnju crkve u Misiji Adea i da tijekom cijele godine sudjeluju u misijskim akcijama.

Na kraju misa župnik Kustura zahvalio je mons. Tunjiću na dolasku i upućenim riječima poticaja, kao i svojim župljanima na žrtvi i odricanju. Preporučio je sve misionare i misijska područja u njihove molitve.

Misijski mjesecu Župi Presvetog Trojstva u započeo je 1. listopada. Vjernici su cijeli mjesec imali prigodu, u skladu sa svojim mogućnostima, davati svoje priloge. Tom akcijom Župa se pridružila pozivu biskupa BiH da svaka župa u Bosni i Hercegovini osmisli način kako pomoći izgradnji crkve u Misiji Adea, u kojoj djeluje svećenik Vrhbosanske nadbiskupije Gabrijel Jukić.

 
D. K., K. T.

Tiskaj    Pošalji