RADOSNA VIJEST - br. 164
Kupres, 02.11.2020

Misionar don Ivan Stojanović gostovao u Župi Svete obitelji

Župnoj je zajednici progovorio o svojem misionarskom djelovanju

U nedjelju 27. rujna 2020. godine svećenik salezijanac don Ivan Stojanović pohodio je Župu Svete obitelji na kupreškoj visoravni. Misionar Stojanović pastoralno djeluje u Župi sv. Petra i Pavla u mjestu Tatale, u sjevernom dijelu Gane. Na Kupresu je te nedjelje predslavio sv. mise u zajedništvu s kupreškim župnikom Tomom Mlakićem i kapelanom Jadrankom Kurtom. Tog dana završavala je i volonterska akacija mladih župljana 72 sata bez kompromisa, kojom su se mladi župni animatori, prodavajući kupreški sok od aronije, uključili u prikupljanje pomoći za misinara i djecu u njegovoj misiji.
Don Ivan Stojanović župnoj je zajednici progovorio o svojem misionarskom djelovanju i načinima na koje oci salezijanci nastoje pomoći stanovništvu Gane, osobito mladima i djeci. Potrebe su velike – u selima koje misionari obilaze propovijedajući evanđelje uglavnom nema električne energije, o zdravstvu i školstvu kako ga mi zamišljamo teško je i govoriti, a ne postoji ni nikakva župna infrastruktura osim malih kapela koje misionari grade za slavlje euharistije i kateheze mladih.

Bogu hvala, iako nismo velika župna zajednica, uspjeli smo don Stojanoviću darovati dar od 4200 maraka, kojim bi se moglo pokriti jednogodišnje školovanje jednog razreda s dvadesetak učenika. Obećali smo mu da ćemo nastojati pratiti molitvom njegov i rad svih naših misionara i pozvali ga da nam dođe na kuprešku visoravan i idući put kada bude na odmoru u domovini.


Vlč. Tomislav Mlakić, župnik

Tiskaj    Pošalji