RADOSNA VIJEST - br. 163
Sarajevo, 02.10.2020

Devetnica za misije

„Stvorena sam da volim i da djelujem. Moj samostan je svijet“

Papinska misijska djela pozivaju vas u listopadu na molitvu devetnice za misije i misionare od 9. do 17. listopada 2020. godine. Molimo devet dana s Pauline Jaricot, utemeljiteljicom Papinskoga misijskog djela za širenje vjere, da probudimo svoje krštenje i svoju misijsku zadaću. Da bismo oživjeli svoj kršćanski poziv i probudili svoju predanost za misije u Crkvi u Hrvata „sve do kraja zemlje“ (Mk 16, 15), predlažemo vam da slijedimo službenicu Božju Pauline Jaricot, zauzetu laikinju iz devetnaestog stoljeća, stvaralačku i misijsku osobu sveopće Crkve!

Nadahnjujući se njezinim spisima, pridružujući se njezinim molitvama i nasljedujući njezino djelovanje, možemo i mi danas, po milosti Duha Svetoga, sudjelovati u misijskom buđenju naše Crkve i surađivati u evangelizaciji sve do kraja Zemlje!

Molitva devetnice sadrži svaki dan čitanje duhovnog spisa Pauline Jaricot, kratku meditaciju i zagovornu molitvu Pauline Jaricot. Moliti možete u svojim obiteljima ili se organizirajte u župnoj zajednici. Tekst devetnice možete pronaći na stranici www.misije.hr te na Facebookovoj stranici.


Missio HR

Tiskaj    Pošalji