RADOSNA VIJEST - br. 162
Žepče, 08.09.2020

„Tim za mali dom“ iz Župe Žepče

Pomoć misionarima

Župa sv. Antuna Padovanskoga iz Žepča bogata je duhovnim i misijskim zvanjima. Stoga nije čudo što je iz toga duhovnog rasadišta prije desetak godina nikla misijska skupina „Tim za mali dom“. Što je materijalizam uzimao više maha, to smo mi u skupini razmišljali kako uz redovitu molitvu za misije konkretno pomoći našim misionarima. U početku naše su pomoći bile pojedinačne, a s vremenom su prerasle u prave misijske akcije: školovanje djece, pomaganje djeci u vrtićima, misijske kasice na različitim punktovima te traženje novih prijatelja misija i načina pomoći. Sama pomisao na to da ćemo izmamiti osmijeh djeci u misijama dovoljan je motiv da ne posustanemo, a žrtva naših misionara stalna nam je inspiracija. Imamo potporu našeg župnika preč. Predraga Stojčevića i Misijske središnjice u Sarajevu, a dogovorili smo još bližu suradnju s Misijskom središnjicom, koja koordinira misijski rad i ima najbolji uvid u projekte misionara i njihove potrebe.

Naše dosadašnje iskustvo kaže nam da su ljudi spremni moliti za misije i konkretno pomoći misijama. Ali ljude, jednostavno, treba češće poticati i podsjećati, jer standard i ritam života brzo nas udaljuju od drugih, pogotovo od onih koji su nam daleko od očiju. Uvjereni smo da svatko može darovati molitvu za misije, koja će roditi osmijeh onoga tko moli i za koga moli. Plod te molitve bit će i pomoć potrebitima u misijama, koji su naša braća i sestre po vjeri u Kristu Isusu.

Želja nam je da i druge župe u žepačkom kraju imaju misijske skupine i da naš „Ti za mali dom“ nastavi što uspješnije misijski djelovati.

Tiskaj    Pošalji