RADOSNA VIJEST - br. 162
Orašje, 08.09.2020

Blagoslov prijevoznih sredstava

U Župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju

„Sve je u Božjem blagoslovu! Traži Božji blagoslov prije svakog putovanja, jednom godišnje je premalo.“

Iz Dekaloga za motocikliste bamberskog nadbiskupa Ludwiga Schicka

Na blagdan sv. Jakova apostola i spomendan sv. Kristofora, zaštitnika vozača, kao i zaštitnika poštara, atletičara, nosača, radnika istovarivača tereta, općenito svih onih koji obavljaju teške poslove i opasne poslove, u subotu 25. srpnja u Župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju za vrijeme večernjeg misnog slavlja molili smo za sve one koji su stradali u prometu te smo imali obred blagoslova prijevoznih sredstava.

Obred blagoslova vozača i njihovih prijevoznih sredstava predvodio je fra Bono Kovačević, župnik. U svojoj prigodnoj propovijedi fra Bono je pročitao Dekalog za motocikliste bamberskog nadbiskupa Ludwiga Schicka, posebno istaknuvši da po blagoslovu vozača i prijevoznih sredstava putovanje čuva i čini sigurnim dragi Bog.

Nakon Litanija puta, zajedničke molitve i molitve sv. Kristoforu ispred crkve fra Bono je zazvao Božji blagoslov i blagoslovio sve prisutne vjernike i njihova prijevozna sredstva, zažalivši im sretnu i sigurnu vožnju i da po zagovoru sv. Kristofora, zaštitnika vozača, budu dobri sudionici u prometu.

Župljani su se rado odazvali i podržali misijsku akciju MIVA „Za sve prijeđene kilometre“, koja je vezana uz spomendan sv. Kristofora, zaštitnika putnika, vozača, pomoraca, kao i pomoćnika protiv svih nevolja i boleština, oluja i uragana.

Tiskaj    Pošalji