RADOSNA VIJEST - br. 161
Sarajevo, 30.07.2020

Samozatajna redovnica

"Molitvom ću nadoknaditi ono što ne mogu drugačije"

Pitali smo redovnicu koja redovito moli i prikuplja za misije da napišemo prilog za Radosnu vijest o njezinu misijskom djelovanju. Željela je ostati anonimna, ali je dopustila da objavimo nekoliko rečenica koje nam je poslala uza zadnji novčani dar za misije. Na koncu smo shvatili da njezine iskrene riječi imaju jaču snagu i poruku nego što bismo mi to uspjeli napisati, u što ćete se i sami uvjeriti.

Evo njezinih nadahnutih riječi:

„Ovo malo novca bilo je u misijskoj kasici. Korona je zaustavila škole, sviranje, susrete, pa da ovo ne stoji mjesecima, jer ne znam kad će i hoće li što po tom pitanju kod mene krenuti, šaljem vam, jer je previše potrebitih i gladnih. Teško je od gladi umirati. Znam da ovo neće mnoge prehraniti, ali uz to ide i moja ljubav za te siromašne i njihove zabrinute roditelje.

Imam iskustvo gladi, preživjela sam dva rata, ali me Božanska Providnost nikada nije ostavila. Bogu hvala, ni danas ne oskudijevamo ni u čemu i imamo mogućnosti pomoći kojemu siromahu i nahraniti kojega gladnoga, pa sam sretna što u njima vidim Isusa, koji je u njima potrebit, ali koji se u njima i raduje.

U zajednici smo uveli poseban sat klanjanja pred Presvetim, da Bog providi s ovom pandemijom, ali puno molimo i za bolesne i umiruće. Molitvom ću nadoknaditi ono što ne mogu drugačije.“

Časnoj sestri i svim darovateljima od srca zahvaljujemo te želimo da ih njihova plemenitost izgrađuje, a Bog blagoslovi njihove živote.


PMD BiH

 

Tiskaj    Pošalji