RADOSNA VIJEST - br. 161
Mostar, 30.07.2020

Prvopričesnici pomažu misije

72 vjeroučenika primilo je prvu svetu pričest

U mostarskoj katedralnoj župi 14. lipnja 2020. godine 72 vjeroučenika primilo je prvu svetu pričest. Zbog poznate situacije koja je pogodila svijet, bio je to odgođeni termin prve sv. pričesti, koji su prvopričesnici s nestrpljenjem iščekivali. Proteklu korizmu prikupljali su svoje dobrovoljne priloge u misijsku kasicu, a namijenili su ih za svoje potrebite vršnjake u misijskom zemljama.

Ovu generaciju pripremao je Davor Berezovski, župni vikar. Nakon čitanja evanđeoskog odlomka o pozivu i poslanju apostola u svojoj propovijedi župni je vikar potaknuo prvopričesnike da i oni odvažno žive svoje poslanje u današnjem vremenu prema svim ljudima koje susreću, a posebice da žive one vrijednosti o kojima su učili na vjeronaučnoj katehezi. Podsjetio ih je da apostoli, iako su bili stalno uz Isusa, nisu uvijek bili savršeni ljudi, ali su bili spremni ispravljati svoje pogreške i nesavršenosti te mijenjati svoj odnos s Isusom nabolje. Na tu trajnu spremnost potaknuo je i prvopričesnike na poseban način nakon što su dali obećanje da će biti bolji u svojoj prvoj ispovijedi. Poticajne riječi uputio je i roditeljima, da im riječju i djelom pomognu da žive u vjeri.

Prije završnog blagoslova, sada već tradicionalno, prvopričesnici su otpjevali pjesmu Danas smo sretni, kojom su potvrdili svoju radost što su prvi put u životu blagovali Tijelo Kristovo.


Mons. Luka Pavlović

Tiskaj    Pošalji