RADOSNA VIJEST - br. 156
, 13.03.2020

Misijske aktivnosti u Radunicama

Misijske kasice i Akcija ŽEV-a

Misijske kasice

Već niz godina u našoj župi djeca se za Božić pripremaju zornicama. Rado ustaju ranije i na taj se način žrtvuju da bi osjetila radost zbog Isusova rođenja. Ujedno žele misliti i na druge. Pred blagdan svetog Nikole u crkvi preuzmu misijske kasice za gladnu djecu u Africi i tako žele učiniti radost djeci u potrebi.

Tako je bilo i ove godine. U došašću i božićnom vremenu prikupljali su novac za gladnu djecu u svojim kasicama. Nekada im u tome pomognu i roditelji ili rodbina. Na svetkovinu Kristova krštenja, 12. siječnja 2020., donijeli su kasice u crkvu, pred Betlehem – kao vlastiti dar.

Salezijanac Milan Ivančević iz KŠC-a „Don Bosco“ Žepče ove je godine slavio svetu misu na Nedjelju Isusova krštenja te na kraju pučke mise blagoslovio djecu. Svojim prilozima i darovima htjeli su bar nekome od djece pomoći. Vjerujemo da Bog blagoslivlja svako dobro djelo. Sigurno će Božji blagoslov pratiti i te njihove darove.

Akcija ŽEV-a u Radunicama 2019.

Valja napomenuti i jednu drugu akciju u župi, vezanu za misije. Tijekom protekle godine članovi župnoga ekonomskog vijeća htjeli su nešto učiniti za gladne i potrebite. Tako se rodila ideja o pomoći u školovanju djece u Ugandi, gdje djeluje misionar Gabrijel Jukić. Njegov pokojni brat Tadija prije dvadeset godina bio je župnik u našoj župi. Nakon održanih sjednica tijekom godine članovi ŽEV-a ostavljali svoje novčane darove u za to predviđenu kutiju. Nakon posljednje sjednice jedan od vijećnika dao je svoj malo veći dar, pa je sve skupa proslijeđeno pred Božić u Ugandu. Dirljiv je bio odgovor vlč. Jukića, koji je tih dana imao problema s financijama u školi koju vodi njegova župa, tako da je trebao neku djecu otpustiti iz škole zbog nemogućnosti plaćanja školarine. Dar koji smo poslali omogućio mu je da popuni proračun i zadrži đake u školi. On je u tom vidio Božju providnost, jer je upravo potreba bila u iznosu dara koji je dobio. A naša je radost stoga bila još veća!


I. O.

Tiskaj    Pošalji