RADOSNA VIJEST - br. 156
Orašje, 13.03.2020

Priprava za Božić i Dan djela svetog Djetinjstva u Orašju

Misijske aktivnosti u župi Orašje

Župa bl. Alojzija Stepinca Orašje, u Bosanskoj Posavini, relativno je mlada župa. Osnovana je 2006. godine, ali misijski ubrzano raste i vrlo je aktivna. Ministranti, prvopričesnici i krizmanici imali su poseban program priprave za Božić i Bogojavljenje, kada slavimo dan Djela svetog Djetinjstva. Prve nedjelje došašća uvedeno je osam ministranata u službu poslužitelja oltara. Većina djece iz župe dolazila je na mise zornice. Krizmanici su 5. prosinca 2019. godine pripremili i predvodili euharistijsko klanjanje. Djeca su sudjelovala u kićenju božićnih drvca i jaslica. Prije same mise polnoćke krizmanici su izveli prigodni recital, a na sam Božić najmlađi župljani, prvopričesnici, ministranti i članovi dječjega župnog zbora izveli su recital Anđeoski glas nam javlja i Božićnu čestitku.

Kao zahvala za 2019. godinu, svi zajedno sudjelovali su na misi zahvalnici i euharistijskom klanjanju. Bilo je svečano i na svetkovinu Bogojavljenja. Tijekom došašća djeca koja su dolazila na zornice prikupljala su novac u misijskim kasicama, koje su na Bogojavljenje predali župniku. Na kraju misnog slavlja ministranti, prvopričesnici, krizmanici i sva djeca izmolili su molitvu „povelja malog misionara“, u kojoj su se obvezali moliti za djecu u misijskim zemljama, pomagati im tijekom godine i sudjelovati u pastoralu župne zajednice.

Na čelu sa svojim župnikom fra Bonom Kovačevićem i fra Stjepanom Lukaševićem, đakonom na praktikumu, Župa Orašje pretječe u misijskim aktivnostima mnogo veće župe. Pokazuje se da i manje župne zajednice mogu biti vrlo aktivne te da djeca rado sudjeluju u pastoralu župne zajednice.


PMD BiH

Tiskaj    Pošalji