RADOSNA VIJEST - br. 155
Sarajevo, 04.02.2020

Prijatelji Malog Isusa na božićnome karitativnom sajmu u Župi Novo Sarajevo

Za izgradnju kapelice na Haitiju

U predblagdanskim, adventskim danima, kada na poseban način suosjećamo i pomažemo onima koji imaju manje od nas, Župa Novo Sarajevo također je dala svoj prinos. Naime u toj župi u subotu 14. prosinca 2019. u popodnevnim satima priređen je božićni karitativni sajam za bližnje u potrebi. Prijatelji Malog Isusa imali su dva svoja prodajna stola, na kojima su bili ponuđeni razni božićni ukrasi, nakit, rukotvorine, med, čestitke, igračke i sl. Sestra Ana Marija, dvije djevojke iz Dječjeg doma „Egipat“ i jedna članica Prijatelja Malog Isusa radosno su prodavale ono što su pripremile za sajam. Sva prikupljena sredstva namijenile su za izgradnju kapelice navještenja Gospodinova u mjestu Beatris, Petit Goave, u Haitiju.

Posjetitelji sajma rado su prilazili i kupovali poklone sebi i svojim bližnjima i tako pokazali svoju kršćansku ljubav i humanost na djelu. Večer je privedena kraju slavljenjem svete mise u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, koju je predslavio župnik vlč. Marinko Filipović. Potom je u prostorijama Župnoga pastoralnog centra „Josip Stadler“, gdje je i bio održan sajam, održan koncert božićnih pjesama, koji su priredili članovi glazbene sekcije Zajednice hrvatskih studenata „Pleter“. Zahvalne smo župniku što nam je omogućio da sudjelujemo na božićnom sajmu i tako pomognemo u izgradnji kapelice u Haitiju. 

Bogu hvala na divnu danu i daru svih ljudi koji su otvorili svoja srca i svojim novčanim prilogom pomogli prikupljanju sredstava za misije u Haitiju.


Matea Klemo, PMI

Tiskaj    Pošalji