RADOSNA VIJEST - br. 152
Prozor, 31.10.2019

Ljubav na djelu

Pomoć za misionarke na Haitiju

Ova godina proglašena je Misijskom godinom u Bosni i Hercegovini, a mjesec listopad Izvanrednim misijskim mjesecom u cijeloj Crkvi.

U dogovoru sa župnikom preč. Markom Tomićem, odlučeno je da se nešto konkretno uradi za misije i u prozorskoj župi. U taj projekt uključila su se i djeca socijalno-karitativne skupine Osnovne Škole „Marko Marulić“, koju vodi vjeroučiteljica s. Marinela Zeko, kao i Prijatelji Malog Isusa.

Uz molitvenu potporu i materijalnu podršku u župi, planirano je da u svakom tjednu bude realizirana jedna animacijska aktivnost za misije.

Prvi tjedan planirana je i ostvarena priprava za prodajnu misijsku izložbu, pravljenje različitih slastica i domaćih kolača, pekmeza od šljiva, ajvara i drugoga.

Drugi tjedan organizirana je prodajna misijska izložba ispred župne crkve Presvetog Srca Isusova, u nedjelju 6. listopada, u vremenu prije i poslije završetka svetih misa.

Prihod ostvaren prodajom i darovima nazočnih namijenjen je potrebama misionarki služavki Malog Isusa koje djeluju u Haitiju.

Treći tjedan predviđen je za bližu pripravu za proslavu Svjetskog dana misija. Cijeli tjedan je animacijski te je satkan od molitve, kateheza i animacija djece za misijske kasice, koje će uzeti i u njima skupljati svoje milodare za one koji imaju manje od njih. Animacijske materijale dobili smo iz Misijske središnjice PMD-a BiH.

Što taj projekt mogu do kraja realizirati, organizatori zahvaljuju Medijskomu centru Vrhbosanske nadbiskupije i Nadbiskupijskomu centru za Pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, koji su projekt i materijalno podržali u sklopu Škole volonterstva.


S. Marinela Zeko

Tiskaj    Pošalji