RADOSNA VIJEST - br. 151
Gromiljak, 09.10.2019

Misionarka iz Haitija u posjetu Gromiljaku

S. M. Ane Uložnik, služavka Malog Isusa i misionarka u Haitiju

U subotu 7. rujna 2019. godine u Župi Imena Marijina na Gromiljaku upriličeno je višestruko slavlje. Gromiljački vjernici su, predvođeni župnikom Ilijom Karlovićem i pastoralnim suradnikom Jakovom Pavlovićem, taj dan proslavili blagdan Male Gospe, kao i spomen Gospe od Brze Pomoći, koju na poseban način časte svakoga osmog u mjesecu. Istom slavlju nazočio je velik broj školaraca, koji su na početku nove školske godine došli moliti Gospodina za blagoslovljen početak i tijek godine koja je pred njima sa svim svojim izazovima, spoznajama, radostima i poteškoćama.

Ono po čemu je slavlje bilo posebno bilo je obraćanje s. M. Ane Uložnik, služavke Malog Isusa i misionarke u Haitiju, koja je gromiljačkim župljanima zahvalila za sve što svojim radom, zalaganjem, žrtvom i prilozima čine za misije, a posebno misije u Haitiju, te im ukratko predstavila ono što ona i s. M. Liberija Filipović žive i rade među haićanskim narodom. Posvijestila je okupljenima da, iako nismo narod koji za sebe može reći da je bogat, ipak živi tako da ima sve potrebno za normalan i zdrav život: kuću, mogućnosti liječenja, svakodnevno najmanje tri obroka, školovanje i puno toga što djeca, njihovi roditelji i drugi stanovnici te male zemlje, Haitija, nemaju i ne mogu sebi priuštiti. Progovorila je o teškim uvjetima života mnogih s kojima ona i s. M. Liberija rade, ali i njhovoj radosti, vjeri i predanju u Božju providnost, kojoj se utječu za bolje sutra. Posvjedočila je da oni kojima su ona i s. M. Liberija, zahvaljujući darovima i prilozima koje dobiju od dobročinitelja, pomogle na način da su im platile liječenje, školovanje ili kupile hranu izlijevaju more blagoslova na sve one koji su omogućili da ta pomoć k njima dođe. „Haićani za vas mole i blagoslivljaju svaki vaš nesebični dar“, kazala je s. Ana i zahvalila župniku, sestrama služavkama Malog Isusa iz Kuće „Navještenje“ te župljanima i Prijateljima Malog Isusa za sve što brojnim akcijama i misijskim izložbama čine za njih i narod kojemu su poslane.

Neka Mali Isus blagoslovi svako dobro djelo, a svakomu misionaru napuni srce ljubavlju, radošću i snagom Duha Svetoga, da hodeći ovom zemljom čini dobro po uzoru na svojeg Učitelja.


S. M. Jelena Jovanović

Tiskaj    Pošalji