RADOSNA VIJEST - br. 150
Šikara, 05.09.2019

Misijska akcija MIVA u Župi Šikara

Pomoć pri nabavi prijevoznih sredstava za misionare

Župna zajednica Sveti Franjo Asiški u Šikari nastoji pratiti sve misijske akcije koje organizira Misijska središnjica u Sarajevu. U toj župi boravile su i časne sestre franjevke Trećega samostanskog reda Blažene Marije od Propetoga Petković do listopada 2016. godine. Bl. Marija Petković zaštitnica je misija u Bosni i Hercegovini, pa s radošću nastojimo podržati misionarske projekte i poduhvate. U župi imamo velik broj prijatelja misija i primamo pet primjeraka Radosne vijesti.

U nedjelju 21. srpnja ove godine drugi put smo proveli Akciju MIVA. Na misama smo molili za naše misionare, a također smo molili zagovor Svetog Kristofora za sigurnost na svim putovima našeg života, a posebno za one koji su stalno na kotačima. Obje mise slavili smo u misionarskom ozračju i govorili smo o našim misionarima koji su u velikoj potrebi za nabavom automobila. Poslije svetih misa izmolili smo Litanije puta i molitvu svetomu Kristoforu te blagoslovili sve automobile i vozače u crkvenom dvorištu.

Župljanima i prijateljima misija podijelili smo 200 naljepnica svetog Kristofora i molitvene letke. Oni koji su htjeli u svojem limenom ljubimcu imati i „misionarski“ miris s logom akcije, mogli su ga također nabaviti, jer smo naručili stotinu mirisa. Tako smo ukupno skupili 310 maraka. Nadamo se da će i ovaj naš mali prinos pomoći našim misionarima, a župljani su obećali akciju podržati i sljedeće godine.


Fra Marko Lovrić, župnik

Tiskaj    Pošalji