RADOSNA VIJEST - br. 150
Novi Travnik, 05.09.2019

Misijski mjesec u Župi Presvetog Trojstva Novi Travnik

Molitva i prikupljanje materijalne pomoći za misije

U Misijskoj godini i pripravi za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019. župnik Župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku dr. sc. Anto Ledić organizirao je sa svojim župljanima misijski mjesec lipanj. Prvotna je nakana, kao što se može vidjeti iz samog programa, molitva za misije i produbljivanje misijske svijesti, ali i prikupljanje materijalne pomoći za misije. U mjesecu lipnju svaki dan prije svete mise molila se Misijska krunica, Litanije poniznosti i molitva za misije. Radnim danima u 18 sati bila je sveta misa i devetnica za misionare, a svaki četvrtak poslije mise bilo je klanjanje za misije. Uz molitvu i razmišljanje o misijama svake nedjelje bila je jedna kolekta za misije. Posebno je bilo svečano u nedjelju 9. lipnja 2019., kad su župu pohodile s. Vedrana Ljubić, dugogodišnja misionarka u Ugandi, i njezina susestra Paskazija, čije je redovničko zvanje plod misijskog djelovanja s. Vedrane. Nakon misa u 9 i 11 sati govorile su o životu i vjeri u Ugandi. Posebno su istaknule da je vjera Afrikancima urođena i da je nepojmljivo da netko ne vjeruje, što je našemu zapadnom i europskom mentalitetu sasvim normalno. Nakon svete mise vjernici su ostali dugo u razgovoru sa sestrama, što je također bio znak interesa vjernika za braću i sestre po Kristu na drugom dijelu svijeta.

Tijekom misijskog mjeseca prikupljeno je 2090 maraka (7942 kn), što je predano s. Vedrani za njezinu novu misijsku postaju.

Lijepo iskustvo koje su doživjeli vjernici i župnik vlč. Ledić te inače misijska aktivnost novotravničke župe u svim misijskim akcijama rezultiralo je odlukom da ubuduće svaki lipanj u njihovoj župi bude misijski mjesec. Uza sve molitvene plodove, koje su samo Bogu znane, i ta je odluka plod Misijske godine i priprave za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019.


PMD BiH

Tiskaj    Pošalji