RADOSNA VIJEST - br. 146
Sarajevo, 10.05.2019

Župe Aladinići i Studenci darovale maslinove grančice

Maslinove grančice - moj dar za misije.

Već 45. put organizira se misijska akcija Maslinove grančice - moj dar za misije. I ove godine župama Vrhbosanske nadbiskupije maslinove grančice darovale su Župa Svih svetih Aladinići i Župa Presvetog Srca Isusova Studenci. Župnici tih dviju hercegovačkih župa, Stipe Gale i Ivan Štironja, organizirali su sa svojim vjernicima rezidbu i pripremu grančica. Caritas Vrhbosanske nadbiskupije i Vrhbosansko bogoslovno sjemenište ustupili su svoje kombije za prijevoz, a vjernici Župe Banbrdo i bogoslovi dovezli su grančice u Sarajevo. Pakiranje i pripremanje grančica za prijevoz u župe pomogli su bogoslovi, učenici KŠC-a „Sv. Josip“ iz Sarajeva i s. Zvonimira.

Kao što se može vidjeti, u ovu akciju uključen je velik broj prijatelja misija: djece, mladih i starijih osoba. Uključivanjem u tu već tradicionalnu misijsku akciju pokazali su da svatko može, bez obzira na godine i sposobnosti, učiniti nešto korisno i plemenito za misije. Na Cvjetnicu župnici će maslinove grančice ponuditi vjernicima, a prikupljen prilog bit će namijenjen za najpotrebitije u misijama. Važno je spomenuti da se broj župa Vrhbosanske nadbiskupije koje su se prijavile za maslinove grančice znatno uvećao u odnosu na prošlu godinu.

Župe hercegovačkih biskupija same organiziraju ponudu maslinovih grančica, dok ih župe Banjolučke biskupije dobivaju iz Dubrovačke biskupije. Nadamo se da će i ova akcija donijeti željene plodove zajedništva te jačanju misijske svijesti.


PMD BiH

Tiskaj    Pošalji