RADOSNA VIJEST - br. 144
Prozor, 01.03.2019

Prijatelji Malog Isusa za misije

Prodajna izložba za misije.

Crkva nas po svetom ocu u ovoj godini poziva da budemo otvoreni za potrebe ljudi u misijama. Svi smo misionari. Oni koji su kilometrima od nas daleko pozvani su da naviještaju riječ Božju, a mi smo pozvani da ih molitvama pratimo i materijalno pomažemo.

Na Treću nedjelju došašća i Nedjelju Caritasa, 26. prosinca, u Župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru Prijatelji Malog Isusa, uz podršku župnika preč. Marka Tomića i pastoralne suradnice s. Marinele Zeko, pripremili su prodajnu izložbu za misije. Vjernici su nakon svetih misa mogli kupiti prigodne suvenire i darove za svoje najmilije. Upravo nas vrijeme došašća na osobit način poziva da djelima posvjedočimo kršćansku brigu i solidarnost prema braći i sestrama u potrebi.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za misijsku postaju u Haitiju, gdje već šest godina djeluju služavke Malog Isusa, s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik.

Sestre su u Haitiju s jednim zadatkom: da svjedoče ljubav Isusovu prema bratu čovjeku. Da bi to uistinu mogle, potrebna im je i naša molitvena pratnja i materijalna podrška.

Prijatelji Malog Isusa skupili su od prodajne izložbe 825 maraka te sve poslali, posredstvom Misijske središnjice, misionarkama u Haiti.


S. Marinela Zeko

Tiskaj    Pošalji