RADOSNA VIJEST - br. 137
Srednja Slatina, 15.01.2018

Župa Srednja Slatina prednjači u misijskim aktivnostima

Župljani redovito mole za misije

Župa Srednja Slatina udaljena je 10-ak kilometara od Bosanskog Šamca. Doživjela je sudbinu većine posavskih župa. Tijekom rata do temelja je sve razrušeno, a od više od 1000 predratnih vjernika ostalo ih je njih 40-ak, uglavnom starije dobi. Povijesna istina te župe već je zabilježena, a ovdje je spomenuta da se naglasi da župnici i vjernici i u takvim župama mogu za misije dati i više od očekivanoga. Župu vodi bivši misionar vlč. Marko Stipić, koji je bio u misijama u Zambiji od 1985. do 1992. godine. Ljubav prema misijama prenio je i na svoje župljane u svakoj župi u kojoj je dosada djelovao.

Župljani redovito mole za misije tijekom cijele godine i daju priloge iznad svojih mogućnosti. Kad se znade broj vjernika, starosna dob i materijalno stanje, onda njihovi prilozi poprimaju sasvim drugo značenje, bude nadu i svima nama daju poticaj da nesebično radimo na misijskom poslanju Crkve.

Vlč. Stipiću i njegovim vjernicima zahvaljujemo za upaljenu iskru misijske ljubavi, koja već dugo krijepi i spašava zaboravljene i potrebite ovog svijeta, koji su poziv i izazov svih vjernika.

Dok je župnika Stipića, misijska će svijest rasti bez obzira na to u kojoj župi bude pastoralno djelovao.


PMD BiH

Tiskaj    Pošalji