RADOSNA VIJEST - br. 137
Uskoplje, 15.01.2018

Krist Kralj vlada u Župi uznesenja BDM Uskoplje

Sestre milosrdnic posjetile Župu uznesenja BDM u Uskoplju

Na svetkovinu Krista Kralja, peti put zaredom, sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskoga iz Provincije Majke Divne iz Sarajeva posjećuju Župu uznesenja BDM u Uskoplju. Prijašnjih godina u tu župu, kao i u Župu Svih svetih u Livnu, dolazile su časne sestre koje su bile u misijama na Salomonskim Otocima i koje su iz misijskih područja te su govorile vjernicima o misijama i misijskom poslanju, s posebnim naglaskom na život na Salomonskim Otocima, gdje su njihove sestre u misijama. Uz poticajne riječi o misijama sestre ponude vjernicima rukotvorine i aranžmane koje su same napravile. Svake godine sestre bi se ugodno iznenadile velikim i otvorenim srcem župljana.

Ove godine o misijskom poslanju na misama govorila je s. Julijana Djaković, provincijska poglavarica, koja je ujedno i članica misijskog povjerenstva Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, a na razini Provincije Majke Divne i predsjednica tog povjerenstva. I ove godine sestre su ponudile svoje rukotvorine te su svojom kreativnošću osvojile srca vjernika te župe. U misijskoj akciji sudjelovali su i učenici osnovne škole, a prikupljalo se i za školovanje djece na Salomonskim Otocima i u Paragvaju. Te nedjelje prikupljeno je 4450 eura. Ta brojka, a otprilike toliko je prikupljeno i proteklih godina, svjedoči, prema riječima s. Julijane, o „izraženoj misijskoj svijesti vjernika, angažmanu župnika i redovničke subraće te da oni koji ni sami nemaju razumiju one koji imaju manje od njih“.

I sljedeće godine vjernike će ugodno iznenaditi sestrinske rukotvorine, a oni će ponovo pokazati svoje milosrdno srce, koje će razveselite potrebite na Salomonskim Otocima. Krist Kralj je poveznica sestara milosrdnica, subraće franjevaca i njihovih vjernika te ljudi na Salomonskim Otocima, koji tako znaju da nisu sami i zaboravljeni.


PMD BiH

Tiskaj    Pošalji