RADOSNA VIJEST - br. 136
Studenci, 17.11.2017

Misionari u Studencima

Upriličen dan MIVA-e

U nedjelju 6. kolovoza, u župi Studenci kod Ljubuškog upriličen je dan MIVA-e. Za tu prigodu župnik don Ivan Štironja pozvao je misionarku s. Ružu Raič, koja djeluje na Salamonskim Otocima.

Svečanu misu u 8 sati predvodio je o. Miljenko Sušac, SMM, a u 11 sati župnik don Ivan. U svojoj su propovijedi, obojica, naglasili Isusovu želju da svojim preobraženjem učvrste učenike u vjeri.

Na kraju Mise, župnik je blagoslovio naljepnice s likom sv. Kristofora, zaštitnika vozača, kao i suvenire – mirise s natpisom MIVA, te vozače i vozila. Objasnio je što znači skraćenica MIVA, koja se bavi prikupljanjem sredstava za misijska vozila. Župnik je pozvao da svi koji žele mogu uzeti te blagoslovljene materijale i staviti ih u svoja vozila. Bila je to ujedno prigoda da se daruje dobrovoljni prilog koji je predan misionarki s. Ruži. Prikupljen je iznos od 2.567,54 KM. Prije završnog blagoslova, s. Ruža je predstavila misije na Salamonskim Otocima, gdje djeluje s još tri sestre Družbe sestara milosrdnica.

Spomenimo i to da je u nedjelju 27. kolovoza u studenačkom svetištu boravio još jedan dragi gost, dugogodišnji misionar u Tanzaniji don Velimir Tomić, koji je predvodio misno slavlje u 11 sati. Predstavio je ukratko svoje misionarsko djelovanje te zahvalio na podršci bez koje misionari ne bi mogli puno učiniti niti uspješno djelovati.


Ilija Penava

Tiskaj    Pošalji