RADOSNA VIJEST - br. 135
Radunice, 06.10.2017

Ustrajnost i neiscrpna energija budućih animatora

Osposobljavanja animatora

Treći dan osposobljavanja animatora, koji se od 16. srpnja održavao u Župi sv. Ane u Radunicama, kao i prethodna dva, bio je obilježen ustrajnošću i neiscrpnom energijom budućih animatora. Nakon jutarnje sv. mise, na kojoj je prof. dr. Šimo Maršić posvijestio mladima vrijednost strpljenja u svemu što rade, program je nastavljen u duhu kreativne radionice, radionice o prvopričesnicima, krizmanicima te plesne radionice.

Posebnost trećeg dana bila je i radionica o misijama, koju je održala s. Antonela Rašić, djelatnica Nacionalnog ureda Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini, a koju će, sudeći po reakcijama sudionika, mnogi dugo pamtiti. U svojem zanimljivom predavanju s. Antonela je mladima predstavila rad i djelovanje Ureda te važnost njegova postojanja.

U zanimljivu filmu budući animatori vidjeli su život i rad fra Mire Babića, a po fotografijama i prigodnu tekstu upoznali rad i misijsko djelovanje služavaka Malog Isusa u Haitiju. Na kraju radionice s. Antonela sudionicima specijalizacije podijelila je prigodne poklone, kao uspomenu na radionicu, ali i cijelo program. Na kraju radionice još jednom je poručila mladima da su iskren osmijeh i molitva dokaz da je sreća svima nama na dohvat ruke, samo ju treba prepoznati u malim stvarima, a to definitivno nisu materijalna bogatstva, kojima smo često zaokupljeni. Nakon misijske radionice uslijedila je radionica o komunikaciji te vesela večer.

Tiskaj    Pošalji