RADOSNA VIJEST - br. 135
Livno, 06.10.2017

Misijska akcija za Haiti

Misijska akcija Djeca pomažu djeci

„Što god učiniste jednomu od moje najmanje braće, meni učiniste“, rekao je Isus svojim učenicima. Ta Isusova rečenica, koja je upućena svim kršćanima, naišla je na plodno tlo i u misijskoj akciji Djeca pomažu djeci. To je ujedno i geslo Papinskoga misijskog djela sv. Djetinjstva, ustanove Katoličke crkve koja pomaže djecu u misijskim zemljama Afrike, Azije, Južne Amerike, Oceanije i Europe.

U toj misijskoj akciji za Haiti sudjelovali su i učenici VI. i VII. razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Livnu, zajedno sa svojom vjeroučiteljicom. Cilj akcije bio je prikupljanje sredstava za djecu Haitija, zemlju koju prate različite katastrofe u kojima stradavaju i djeca. Isto tako želi se razviti svijest kod djece da čine mala djela milosrđa i solidarnosti, odričući se novčića da bi pomogli onomu koji je u potrebi.

Učenici su se rado odazvali na tu akciju te su u misijske kutijice skupljali svoje male priloge za djecu u misijama. Ukupno je prikupljeno 645 maraka. Oni su Isusovi prijatelji i mali misionari koji svojim nesebičnim darivanjem i prilozima ljubavi žele pomoći svojim vršnjacima te na taj način izgrađivati ovaj svijet boljim i ljepšim. Otvorili su svoja srca na Isusov poziv da čine male stvari s velikom ljubavlju.


S. Ž. L.

Tiskaj    Pošalji