RADOSNA VIJEST - br. 134
Žepče, 08.09.2017

Posjet fra Ivice Vrbića Župi sv. Ante Padovanskoga u Žepču

Fra Ivica je vjernike upoznao sa svojim misijskim djelovanjem u Boliviji

Kapucin fra Ivica Vrbić predslavio je u nedjelju 23. srpnja u žepačkoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga misna slavlja u 8 i 11 sati, na kojima je nazočne vjernike upoznao sa svojim misijskim djelovanjem u Boliviji.

Fra Ivica je vjernike upoznao sa svojim djelovanjem u Boliviji (na području Santa Cruz de la Sierre) govoreći o svim radostima i izazovima koji stoje pred Katoličkom crkvom i misionarima u tom dijelu svijeta. Posebno je istaknuo da je najznačajniji segment tog rada rad s djecom i mladima. Veliki problem, uz prisutno siromaštvo i teške uvjete života tamošnjeg puka, su nesređeni obiteljski odnosi, odnosno činjenica da većina parova živi u konkubinatu. Upravo zbog toga je misionarsko djelovanje usmjereno na kršćanski odgoj djece i mladih. Misionarski rad je svakodnevno prožet socijalnim i humanitarnim djelovanjem. Fra Ivica je zahvalio svima onima koji molitvom, žrtvom i darovima pomažu misije.

Žepački župnik Predrag Stojčević zahvalio je fra Ivici na dolasku u Žepče te osobito na njegovu djelovanju na misijskom polju. „Ti si naš, tu iz našeg kraja. Naša župa uvijek će ti biti otvorena i spremna pomoći“, kazao je. Na kraju jutarnje i pučke mise vjernici su prikupili 5100 maraka, koje će biti dostavljene Nacionalnoj upravi Papinskih upravi misijskih djela BiH za Akciju MIVA – „Misijska vozila“. Prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju prijeko potrebnih vozila koja će poslužiti za evangelizacijski djelovanje misionara, ali i svakovrsnu pomoć tamošnjemu stanovništvu.

Fra Ivica rođen je u Zavidovićima (BiH) 1982. godine. U novicijat kapucinskog reda stupio je 10. rujna 2001. Doživotne zavjete položio je u Zagrebu 7. listopada 2006. Za svećenika je zaređen u Zagrebu 20. lipnja 2009. Do odlaska u misije u Boliviju, početkom 2016. godine, djelovao je u Zagrebu kao upravitelj župe i vikar kapucinskog samostana sv. Leopolda.

B. V.

Tiskaj    Pošalji