RADOSNA VIJEST - br. 124
Rotimlja, 09.11.2016

Misijska nedjelja i Dan kruha

Sav prilog namijenjen je za potrebe misija u Africi

U nedjelju 16. listopada ove godine u Župi Sv. Petra i Pavla u Rotimlji svečano je proslavljena sv. misa, koja je ove nedjelje imala posebno značenje jer je to Misijska nedjelja te je proslavljen i Dan kruha, a sav prilog koji su vjernici dali ide za potreba misija širom svijeta.

Iako su dani koji su prethodili bili dosta tmurni i kišni, nedjeljno jutro osvanulo je prelijepo i sunčano, kao da nam je dragi Bog htio dati na znanje da je toga dana prisutan s nama na misi.
Crkva je bila puna, a prve redove ispunila su djeca, koja su svojim recitacijama i darovima zahvalila Bogu što je i toga dana na poseban način s nama.

Misu je predvodio naš župnik te je održao poučnu propovijed i ukazao roditeljima kako je lijepo vidjeti toliko djece u crkvi te da nastoje da to bude tako svake nedjelje.

Na misi je pjevao Župni zbor „Paulus“, a na kraju je župnik pozvao sve prisutne vjernike da se upute prema pastoralnom centru. Tamo su djeca zajedno s učiteljicama pripremila prepune stolove raznovrsnih peciva, koje su prethodnog dana marljivo spremila sa svojim majkama i bakama. Bilo je tu zaista svega, šaroliko i raznoliko i nadasve prelijepo.

Dječica su svojim trudom i zalaganjem uspjela prikupiti ukupno 566 bosanskohercegovačkih maraka. Sav prilog skupljen toga dana namijenjen je za potrebe misija u Africi, točnije za don Bernarda Marijanovića, koji je u Misiji Kisongo već tri godine, zajedno s don Velimirom Tomićem, koji je ondje već gotovo 30 godina, a kojeg je upravo naš župnik poslao u svećenike.


Mladen Maračić

Tiskaj    Pošalji