RADOSNA VIJEST - br. 116
Čitluk, 07.06.2016

Humanitarno-misijska akcija za djecu Afrike

Novčani prilog uručen je don Ivanu Štironji, nacionalnomu ravnatelju PMD u BiH

Učenici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku, zajedno s vjeroučiteljicom Realom Šakota, pedagoginjama i nastavnicima, sudjelovali su u humanitarno-misijskoj akciji.

U vrijeme korizme i u duhu dobre volje skupljali su novčane priloge za djecu Afrike i našega školskoga kolegu don Bernarda Marijanovića, koji djeluje u afričkim misijama.

Učenici su prikupili novčani iznos od 1886 BAM, koji je uručen don Ivanu Štironji, nacionalnomu ravnatelju Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini.

Naime ravnatelj Štironja je 25. travnja 2016. godine u našoj školi održao predavanje o važnosti i djelovanju Papinskih misijskih djela, misijama i misionarima. U uvodnom dijelu uveo nas je u svijet Afrike. U svojem je izlaganju posebno stavio naglasak na tri vrlo važne životne riječi, a to su: ljubav, dobrota i mir. Dao nam je predodžbe i objašnjenje o afričkom svijetu, o težini života ljudi, njihovu preživljavanju, obrazovanju... Uza svaki svoj predah uputio nam je riječi: "Molite i djelujte!" Gledajući fotografije i devetominutni film o fra Miri Babiću, misionaru u Keniji, potpuno nas je uvjerio da je to naš svijet, unatoč razdaljini, te da nam je zaista svima kročiti stazama ljubavi, dobrote i mira.


Ilijana Sušac

Tiskaj    Pošalji