RADOSNA VIJEST - br. 116
Komušina, 07.06.2016

Kršćanska otvorenost i briga za misije i misionare

Nacionalni ravnatelj PMD u BiH, predvodio Misno slavlje u Komušini

U nedjelju, 1. svibnja nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini don Ivan Štironja, na poziv vlč. Marka Hrskanovića, župnika Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini, predvodio je misno slavlje i uputio prigodnu propovijed. Toga je dana zapravo bila zavjetna nedjelja, kao i sve druge prve nedjelje u mjesecu, kada hodočasnici iz raznih dijelova Bosne, pa i šire, pristižu u to Gospino svetište Vrhbosanske nadbiskupije.

Vlč. Štironja je u svojoj propovijedi govorio o važnosti Papinskih misijskih djela, koja su trajni znak milosrđa Crkve, o važnosti hodočašća, posebno u ovoj Godini milosrđa, kao i o pozivu na svjedočanstvo kršćanske vjere, što uključuje i misijsko djelovanje.

Vlč. Hrskanović je na kraju misnog slavlja predao nacionalnomu ravnatelju misijske priloge, iznos od 1600 EUR, koje su vjernici prikupili za bolesnu djecu u Ugandi, gdje djeluju naše misionarke Kćeri Božje ljubavi. Vlč. Štironja je zahvalio župniku i svim darovateljima na duhovnoj i materijalnoj potpori Papinskih misijskih djela, kao i na otvorenosti prema potrebama svih onih kojima misionari služe. Dodao je da to nije prvi put da župnik i vjernici Komušine pomažu misije i misionare. Ista je gesta učinjena i u prigodi gostovanja novoga misionara vlč. Gabrijela Jukića, 6. ožujka ove godine, kad mu je za potrebe misije Njoko u Zambiji, kamo je otišao, uručen iznos od 1500 EUR. To je još jedan znak brige i kršćanske ljubavi vjernika toga kraja, koji unatoč svojim poteškoćama pomažu siromašniju braću i sestre u misijskim krajevima. (PMDBiH)

Tiskaj    Pošalji