RADOSNA VIJEST - br. 114
Dubrave/Aladinići, 09.04.2016

Rezidba maslina u korist misija

Rezidba je bila ujedno misijska akcija i animacija

Rezidba maslina u župi Svih svetih u Aladinićima, kod Stoca, i ove je godine bila u ponedjeljak pred samu Cvjetnicu, točnije 14. ožujka. Naime već nekoliko godina župnik don Marko Šutalo, na zamolbu nacionalnog ravnatelja PMD-a u BiH don Ivana Štironje, organizira rezidbu maslina u ponedjeljak pred Cvjetnicu da bi grančice što svježije stigle do župa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Rezidba je bila ujedno misijska akcija i animacija u koju su se uključili brojni prijatelji misija i misionara: župnik i njegov suradnik don Ante Čarapina, sestre kćeri Božje ljubavi s. Antonela i s. Antonija, đakon Ilija i bogoslov Mario, dvojica rezača – Pavo i Nikica te brojni mladi, koji su neumorno pakirali grančice i ujedno čistili maslinik.

I ove je godine pedesetak župa Vrhbosanske nadbiskupije snabdjeveno svježim maslinovim grančicama, koje, prema drevnom običaju, vjernici nose u procesiji na Cvjetnicu. Tom prigodom vjernici koji to žele daju svoj dobrovoljni prilog u korist misija i misionara.

U akciju se uključio i dijecezanski ravnatelj PMD-a za Vrhbosansku nadbiskupiju vlč. Pavo Šekerija, koji je maslinove grančice odvezao i podijelio u ramskom i travničkom kraju. Za grad Sarajevo i zainteresirane župe od Kaknja i Zenice sve do Žepča i Maglaja pobrinuo se nacionalni ravnatelj vlč. Štironja, zajedno s bogoslovom Jurišićem.

I ovom prigodom zahvaljujemo župniku Šutalu, njegovim suradnicima i mladeži, svim sudionicima koji su na dan rezidbe maslina pomogli u pakiranju maslinovih grančica. Ujedno zahvaljujemo župnicima župa Vrhbosanske nadbiskupije koji otvorena srca i duše koriste maslinove grančice za promicanje misijske svijesti i brige, kao i svim vjernicima koji su tom prigodom dali svoj doprinos te izmolili kratku molitvicu za potrebe misija i misionara.

Posebno zahvaljujemo župnicima koji su već do trenutka nastanka ovog teksta dostavili Misijskoj središnjici prikupljene priloge, koji će biti proslijeđeni onima kojima je pomoć najpotrebnija. (PMDBiH)

Tiskaj    Pošalji