RADOSNA VIJEST - br. 114
Sarajevo, 09.04.2016

Dobrotvorna akcija "Cor unum et anima una"

Misijsku središnjicu u Sarajevu posjetili su direktori škola KŠC-a "Sv. Josip" Sarajevo

U utorak 22. ožujka Nacionalnu upravu Papinskih misijskih djela u BiH – Misijsku središnjicu u Sarajevu u povodu dana svoje škole posjetili su direktori škola KŠC-a "Sv. Josip" Sarajevo: direktorica Osnovne škole Kristina Perić, direktorica Medicinske škole Vesna Kriste Zovko i direktor Gimnazije Vatroslav Čelar, zajedno s predstavnicima učenika osnovne i srednje škole. Tom su prigodom gosti uručili priloge učenika, djelatnika i roditelja, iznos od 4.516,70 maraka, prikupljen u dobrotvornoj akciji pod geslom "Cor unum et anima una" (Jedno srce i jedna duša) za djecu misija Njoko i Nawinda u Zambiji, gdje djeluje naš misionar Boris Dabo.

Nacionalni ravnatelj PMD-a u BiH don Ivan Štironja tom je prigodom zahvalio učenicima i ravnateljima na prikupljenim sredstvima koja će brojnoj djeci obrisati suze i otvoriti put prema školi i boljoj budućnosti. Posebno je naglasio da je to hvale vrijedno dobrotvorno djelo, koje potvrđuje otvorenost i brigu ljudi u potrebi prema još potrebitijima.

Vlč. Štironja ujedno je, preko direktora, zahvalio i ravnatelju KŠC-a "Sv. Josip" Sarajevo vlč. Mariju Ćosiću, koji je u listopadu prošle godine predložio misijsku animaciju za sve učenike te odobrio i pratio akciju "Cor unum et anima una". Zahvalio je i svim ostalim učenicima i nastavnicima srednjih i osnovnih škola KŠC-a "Sv. Josip" Sarajevo, kao i roditeljima učenika koji su svesrdno podržali tu akciju. (PMDBiH)

Tiskaj    Pošalji