RADOSNA VIJEST - br. 111
Gromiljak, 16.01.2016

Misijska izložba u Gromiljaku

XVII. misijska izložba pod geslom: "Imaj srce za Haiti"

U subotu 28. studenoga 2015. otvorena je XVII. misijska izložba u Gromiljaku, pod geslom: "Imaj srce za Haiti". Izložbu je otvorio don Ivan Bebek, župnik Prisoja, kod Tomislavgrada. Program, koji je svojim skladnim pjevanjem uzveličala Etno skupina "Čuvarice" iz Rame, vodila je Darija Jurković-Stanić.

Uime sestara redovnica nazočne je pozdravila provincijska glavarica s. M. Admirata Lučić, koja je u svojem govoru povezala Kuću "Navještenje", anđelov navještaj Mariji i navještaj sestara misionarki. Istaknula je važnost iskoraka koji su učinile sestre misionarke. Naglasila je: "Ovdje smo da im zahvalimo što su nam otvorile pogled, proširile vidike. Mi po njima vidimo do Haitija, vidimo dušom i srcem što se događa na drugom kraju svijeta."

Nakon pozdravnog govora na scenu je nastupila skupina Prijatelja Maloga Isusa – VIS "Imakulata" iz Gromiljaka, pjesmom Amor est victoria, kojom su nastupili na Hosanafestu u Subotici. Potom je s. Ljilja Marinčić, kućna predstojnica, pročitala pismo misionarki. Među ostalim, sestre svjedoče: "Živjeti u Haitiju ne znači samo davati od onoga što si primio. Nego istovremeno i primati, učiti od djece i ovog naroda. Uvijek i iznova iznenadi nas njihovo zajedništvo. Sve što dobiju, spremni su podijeliti, bilo da je to bombon, čokolada, voće, igračka, tanjur riže..." Nakon ove, kao i nakon svake druge točke, svojim je pjevanjem svečanost uljepšala Etno skupina "Čuvarice".

Pri kraju programa s. M. Danica Bilić predstavila je župnika Ivana Bebeka i njegovu župu. Potom je don Ivan Bebek preuzeo riječ te progovorio o tomu kako su on i župljani Domanovića i Prisoja doživjeli susret s redovnicama služavkama Maloga Isusa. "U svojem nastupu, svojim riječima i djelima časne sestre zbilja svjedoče jednu pravu, istinsku ljubav, ljubav Isusovu. U svima nama vide maloga Isusa i žele da mi osjetimo njegovu ljubav, blizinu i toplinu. U susretu s nama žele nas obogatiti jednostavnošću, skromnošću, pružajući nam ne jednu nego obje ruke. Svugdje vesele, pomažu sirotu i nevoljnu, vode brigu za djecu i mlade, bliske su starima. Svjedoče vjeru i šire svoj apostolat upravo onako kako je to zamislio sluga Božji Josip Stadler. Jednostavno: supersestre."

Sestra Ljilja je na kraju uime sestara zahvalila don Bebeku na sudjelovanju i podršci te mu poklonila sliku Raspetoga. Program je završio paljenjem prve adventske svijeće i odlaskom u dvoranu u kojoj je bila pripremljena vrlo bogata prodajna izložba u korist Haićana, koja je bila otvorena cijeli tjedan. (missio.ba)

Tiskaj    Pošalji