RADOSNA VIJEST - br. 104
Lug-Brankovići, 10.06.2015

Prijatelji Malog Isusa za misije

Sav prikupljen novac namijenjen je za djecu u Port-au-Princeu, u Haitiju

Djeca i mladi Župe Lug – Brankovići u nedjelju 12. travnja donijeli su u crkvu svoje misijske kasice, koje su znak i potvrda da su svojim odricanjem mislili na one koji imaju manje od njih.

Ta gesta kršćanske ljubavi u Župi sv. Ivana Krstitelja trajala je od Misijske nedjelje do Bijele nedjelje. Sav prikupljen novac, 1260 konvertibilnih maraka, namijenjen je za djecu Dječjeg doma kardinala Stepinca u Port-au-Princeu, u Haitiju, gdje djeluju redovnice služavke Malog Isusa.

Djeca su za vrijeme svete mise u procesiji donijela svoje kasice kao prikazne darove. Bilo je lijepo vidjeti povorku darovatelja s kasicama – ispunjenima kršćanskom ljubavlju i osjećajem za druge, koje su djeca položila ispred prazna Isusova groba.

Misu je predvodio župnik vlč. Franjo Ivandić, koji je ukratko predstavio siromašnu zemlju Haiti i misionarke s. Liberiju Filipović i s. Anu Uložnik, služavke Malog Isusa, kojima se početkom ove godine pridružila i s. Mirjam Filipović, služavka Kristova.

Neka ova gesta kršćanske ljubavi bude poticaj i potvrda da uvijek možemo činiti dobro – potrebno je samo htjeti i djelovati.

S. Marinela Zeko

Tiskaj    Pošalji