RADOSNA VIJEST - br. 89
Sarajevo, 05.02.2014

Humanitarni ručak za školovanje djece u Africi

"Pomozimo školovanje siromašne djece u Africi i u drugim misijskim zemljama"

Nakon svečanog Misnog slavlja u sarajevskoj katedrali na svetkovinu Bogojavljenja kada Crkva u BiH slavi i Dan svetog djetinjstva, 6. siječnja 2014. župna katedralna zajednica u prostorijama župnog ureda organizirala je humanitarni ručak pod geslom: „Pomozimo školovanje siromašne djece u Africi i u drugim misijskim zemljama“. Na ručak su se, osim župljana, odazvali: nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, pomoćni biskup vrhbosanski mons. dr. Pero Sudar i nekolicina svećenika te predsjednik Federacije BiH Živko Budimir sa suradnicima kao i drugi.

Pozdrav svima nazočnima uputio je katedralni župnik i ravnatelj Papinskih misijskih djela Vrhbosanske nadbiskupije preč. Pavo Šekerija koji je podsjetio da Crkva toga dana slavi Dan papinskog misijskog djela Svetog djetinjstva ili Svjetski misijski dan djece. Pojasnio je da je Svjetski dan djece najstarija akcija Papinskog misijskog Djela svetog djetinjstva te da svoje početke ima u vremenima kada su djeca u cijelom svijetu skupljala novac za djelovanje Crkve u misijskim krajevima. Podsjetio je i na odredbu Biskupske konferencije BiH iz 2004. godine da svetkovina Bogojavljenja - Tri kralja bude Dan svetog djetinjstva na području BiH.

„Svi vi koji želite svojim molitvama i novčanim prilozima pomoći djeci u siromašnim krajevima, imate prigodu danas dati svoj dar. U ime djece do kojih će doći vaši darovi, od srca svima hvala i neka vam Gospodin stostruko uzvrati“, kazao je župnik Šekerija. Ovo je po četvrti put da se organizira ovakva akcija. Ručak su pripremili kuharica u župnom uredu g. Olgica Cerović i liječnica Sonja Ljiljak koja je i član Župnog pastoralnog vijeća.

Tijekom ručka božićne pjesme uz glazbenu pratnju pjevali su bogoslovi iz Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa „Redemptoris Mater“ u sarajevskom predgrađu Vogošća.

Papinsko misijsko djelo Svetog djetinjstva posebno brine za pomoć ugroženoj djeci u svijetu te godišnje pomaže tisuće projekata u korist mališana čije je stanje u svijetu vrlo alarmantno. (P.Š.)

Tiskaj    Pošalji