RADOSNA VIJEST - br. 89
Gromiljak, 05.02.2014

Prijatelji Maloga Isusa za misije

Održan humanitarni koncert "Obitelj, kolijevka života"

U dvorani osnovne škole Gromiljak 28. prosinca na blagdan Nevine dječice Prijatelji Maloga Isusa (PMI), uz podršku župnika preč. Marka Perića,  animatora PMI Borisa Dragojevića i s. Marinele organizirali su humanitarni koncert pod nazivom „Obitelj, kolijevka života“. Sva prikupljena sredstva od ulaznica namijenjena su u korist misija, za sirotište „Blaženi Alojzije Stepinac“ u dalekoj zemlji Haiti gdje će djelovati dvije sestre misionarke Služavke Maloga Isusa s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik. Sportska dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Program je započeo meditacijom o važnosti obitelji, obitelji gledanoj kroz   Sveto pismo koju su mladi, uz glazbu i dobro uvježbane pokrete, okupljenoj publici približili značenje obitelji u našem životu. Svim nazočnima obratio se župnik preč. Marko Perić koji je svima čestitao Božić i zahvalio izvođačima. Program se odvijao iz tri djela.

U glazbenom programu nastupio je župni mješoviti zbor župe Gromiljak s dvije višeglasne skladbe “Adeste fidelis“ i „Pastorale“. Frama iz župe Brestovsko predvođeni svojim župnikom fra Damirom Pavićem predstavili su se s dvije skladbe: „Djetešce nam se rodilo“ i „Jerihonske zidine“. I vokalno-instrumentalni sastav „Imakulata“ iz župe Gromiljak dao je svoj doprinos na ovom koncertu. Mladi iz plesne skupine pokretima su nazočnima na uvjerljiv način pokazali da nas sve voli Isus. Na veliko oduševljenje publike mladi iz Kulturnog društva Gromiljak u narodnim su nošnjama prikazali i dočarali badnjak naših obitelji kako je to bilo u vrijeme njihovih baka i djedova od unošenje bora, kićenja, obiteljske molitve i spremanja na misu polnoćku. Publika ih je nagradila velikim pljeskom. Na kraju programa Tamburaši iz Novog Travnika, predvođeni svojim župnikom don Marinkom Grubešićem, izveli su nekoliko božićnih pjesama te na kraju upriličili pravo narodno veselje u duhu Božića. Za sve uzvanike bio je priređen bogati domjenak za koji su se pobrinuli župljani župe Gromiljak.

S pravom se može reći da župljani župe Gromiljak, kako odrasli tako i djeca, u duhu evanđelja misle na svoju braću u dalekim misijskim područjima.

Treba napomenuti da su djeca od prvog do osmog razreda u vrijeme Došašća na poticaj s. Marinele svojim misijskim kasicama prikupili 1.130, 00 KM, a Prijatelji Maloga Isusa na humanitarnom koncertu 1.000,00 KM.


Tijana Pecirep

Tiskaj    Pošalji