RADOSNA VIJEST - br. 87
Tomislavgrad, 05.12.2013

U povodu Misijske nedjelje

Misijska večer u Tomislavgradu

Potaknuti riječima pape Franje, upućenim u prigodi Svjetskog dana misija „o vjeri kao dragocjenom daru, koji ne smijemo zadržati samo za sebe, nego ga treba velikodušno dijeliti s drugima“ u nedjelju, 20. listopada, u Tomislavgradu je svečano prosljavljena Misijska nedjelja. Na taj način naša vjernička zajednica, na čelu s Misijskom sekcijom vjeroučenika, odlučila je djelotvornije pomoći misionarima i misijama, koji na najbolji mogući način šire taj „dragocjeni dar vjere“, onima koji još nisu upoznali Boga i osjetili svu milost i ljepotu toga Božjega dara.

Na svim svetim misama usrdno smo molili za misije i misionare, te prikupljali priloge za njihove potrebe. Uz svesrdnu potporu župnika fra Velimira Bagavca, ravnateljice Osnovne škole gđe. Milice Skočibušić i animaciju naših vjeroučitelja, Misijska sekcija upriličila je i prigodnu prodaju misijskih kalendara i misijiskih krunica. Tom prigodom prikupljeno je dodanih tisuću KM za misije.

U ime svih siromaha Misijska sekcija zahvaljuje svima koji su ovu plemenitu akciju podržali i potpomogli, da našu kršćansku ljubav na djelu osjete oni kojima je naša pomoć najpotrebnija. Posebno zahvaljujemo Nacionalnoj upravi PMD u BiH na dostavljenim materijalima, našim fratrima, ravnateljici gđi. Milici, te našim vjeroučiteljima, koji su nas podržali u ovom plemenitu djelu na radost i zadovoljstvo sviju. Bogu hvala!

Spomenimo i to da je 28. listopada u Tomislavgradu priređena i misijska večer. Svetu misu u 18 sati za pokojnu misionarku s. Lukreciju Mamić slavio je nacionalni ravnatelj PMD u BiH don Ivan Štironja u koncelebraciji župnika fra Velimira i don Ive Šutala župnika iz Studenaca kod Ljubuškog. Nakon misnog slavlja upriličeno je predstavljanje knjige „Službenica milosrđa sestra Lukrecija“ u sklopu „Tropletovih dana kulture“ koje je organiziralo HKD Troplet u suradnji sa župom sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu. O knjizi je vrlo zanimljivo govorio don Ivo Šutalo a potom se prisutnima obratio i sam priređivač vlč. Štironja. Don Ivanova propovijed i don Ivino predstavljanje knjige, uz pjesmu framaša na Misi i solistice Anice nakon toga, učinili su ovu večer istinskim duhovnim predahom i kulturnim darom svima prisutnima.

K. Lončar

Tiskaj    Pošalji