RADOSNA VIJEST - br. 86
Gromiljak, 20.11.2013

Igrokaz u povodu Misijske nedjelje u Gromiljaku

Podijeljeno oko 350 misijskih kasica u koje će se prikupljati misijski prilozi do Božića

Mladi župe Imena Marijina cijeli su se tjedan pripremali za obilježavanje Misijske nedjelje katehezama za osnovnu školu od prvog do osmog razreda, molitvom, te nadahnutim razmišljanjima o misijskom poslanju zahvaljujući materijalima i katehezama koje su stigle iz Misijske središnjice. U tomu misijskom tjednu podijeljeno je oko 350 misijskih kasica djeci, i u trgovinama, u koje će se prikupljati misijski prilozi do Božića.

Za vrijeme svete Mise vjeroučenici su zajedno sa s. Marinelom Zeko pripremili igrokaz „Ruže svete male Terezije“. Glumci su toliko bili uvjerljivi da su od gledatelja izmamili i poneku suzu.

Župnik preč. Marko Perić okupljenim vjernicima približio je poruku Evanđelja i pročitao poruku pape Franje za ovu prigodu. Istaknuo je važnost molitve za misionare i nova misijska zvanja te pozvao da svoja srca ne zatvaramo pred onima koji su potrebni naše pomoći.

Pjevanje za vrijeme svete Mise animirao je don Jakov Kajinić, duhovnik u Travničkom sjemeništu koji je imao duhovne vježbe za djevojke u kući Naviještenja. (missio.bih)

Tiskaj    Pošalji