RADOSNA VIJEST - br. 86
Odžak-Ćaić, 20.11.2013

Obilježen Svjetski dan misija u BiH

"Naviještanje evanđelja trajna je zadaća Crkve"

Svjetski dan misija ove je godine obilježen pod geslom: „Naviještanje evanđelja trajna je zadaća Crkve“, kako je naznačeno i na plakatima koji su poslani svim župnim uredima, crkvenim ustanovama i vjeroučiteljima u Bosni i Hercegovini. Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u BiH, uz plakate je, svima spomenutima, poslala i knjižice „Liturgija“ i „Animacijski materijali“ u kojima se nalazi Papina poruka za Misijsku nedjelju, kateheze, prijedlozi za homilije, molitve vjernika, klanjanje, te ostali korisni materijali za misijsko animiranje i pastoral. Do KTA i Misijske središnjice pristigle su o tomu neke vijesti koje donosimo u skraćenom obliku uz pokoju fotografiju.

Misijska nedjelja u Odžak-Ćaiću i Lištanima

Vjernici obiju navedenih župa za Misijsku nedjelju pripravljali su se tijekom cijelog tjedna svakodnevnom molitvom krunice uz prigodna razmatranja, te misnim slavljima uz prigodnu homiliju, kako je to bilo predviđeno priručnicima koji su stigli iz Misijske središnjice. I župne kateheze bile su osmišljene predviđenim misijskim sadržajima.

Središnje Misno slavlje u prepunoj župnoj crkvi u Odžak-Ćaiću predsjedao je preč. Marko Zubak, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa iz Sarajeva, u koncelebraciji sa župnim vikarom vlč. Antom Vidovićem. Na početku Misnog slavlja nekoliko je djece izvelo dio igrokaza o misijama, te na taj način zajednicu vjernika uvelo u otajstvo obilježavanja Svjetskog dana misija.

U prigodnoj homiliji preč. Zubak je podsjetio okupljenu zajednicu da je cijela Crkva odgovorna za misije. „Što bismo mi sada, da drugi nisu nama prenijeli Kristovo Evanđelje? A kakvi bi mi bili kršćani da i drugima ne donesemo Radosnu vijest, svatko na svom području?“, upitao je rektor Zubak. Svečano je bilo i u župi Lištani gdje je Misno slavlje predslavio preč. Adolf Višaticki, župnik i livanjski dekan. (missio.bih)

Tiskaj    Pošalji