RADOSNA VIJEST - br. 84
Sarajevo, 05.09.2013

Humanitarna akcija "Srce za Rwandu"

Pomoć za izgradnju škole "Centar Otac Vjeko" u Rwandi

Humanitarnim koncertom koji je održan 15. lipnja u Sarajevu završena je humanitarna akcija „Srce za Rwandu“ koju su osmislili i organizirali stipendisti Fonda „Kap dobrote“ – HKO „Kruh sv. Ante“. Ovim koncertom je ujedno proslavljen Dan Kruha sv. Ante koji je obilježavan u nedjelju 16. lipnja u župama i samostanima Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Humanitarna akcija je pokrenuta kako bi se prikupila novčana pomoć za izgradnju škole „Centar Otac Vjeko“ u Rwandi, župa Kivumu. Prikupljeno je, i našem misionaru fra Ivici Periću uručen, iznos od oko 17.000 KM.

Prisutnima na koncertu su se obratili provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovro Gavran, ravnatelj Kruha sv. Ante fra Joso Oršolić, fra Ivica Perić gvardijan i misionar u župi Kivumu, te volonterke Bojana Mutnović i Katarina Baotić koje su boravile, radile i pomagale nekoliko mjeseci ove gfodine u Africi. Na koncertu su se predstavili Novo nebo, VIS Jukić, Marija Pervan, Antonius, Stay puft marshmallow man, trio Andrija Šimić, Edo Golubić i Hrvoje Hrešc, a koncert su otvorili i zatvorili bračni par Josalin Amutuhaire (Uganda) i Tomas (Češka) koji su izvodili afričke tradicionalne ritmove i plesove. Josaline i Tomas su bračni par. Imaju troje djece, a sav svoj odmor nastupaju po koncertima i prikupljenu pomoć šalju djeci Afrike!

Koncertu je prethodila izložba slika akademskog slikara Vladimira Vlatka Blažanovića u Samostanu sv. Ante na Bistriku (Sarajevo), te prodajne akcije rukotvorina koje su napravili djeca i mladi iz Rwande. Izložba je otvorena 3. lipnja, a prodajne akcije su realizirane 8. i 9. lipnja ispred sarajevske Katedrale i BBI trgovačkog centra, a potom i ispred Samostana Sv. Ante u Sarajevu u periodu od 10. do 13. lipnja.

I ovom prigodom zahvaljujemo svima onima koji su se, na bilo koji način, uključili i podržali ovo hvale vrijedno humanitarno djelo za siromašnu našu braću i sestre u dalekoj Ruandi. (HKO „Kruh sv. Ante“)

Tiskaj    Pošalji