RADOSNA VIJEST - br. 76
Sarajevo, 04.02.2013

Primjeri koji privlače

Vijesti PMD BiH za Radosnu vijest br. 2/2013.

SARAJEVO – U sklopu proslave blagdana Bogojavljenja 6. siječnja i obilježavanja Dana sv. Djetinjstva u BiH, župnik katedralne župe Presvetoga Srca Isusova u Sarajevu preč. Pavo Šekerija, pozvao je svoje župljane na dobrotvorni ručak „tanjur riže za siromašne u Africi“. U Napretkovu restoranu „Lira“, gdje je objed upriličen, među brojnim se dobročiniteljima misija našao i uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski, koji je toga dana slavio misno slavlje u 10,30 u Katedrali i vjernicima, među ostalim, progovorio o važnosti te crkvene ustanove Djela svetoga Djetinjstva. Preostala hrana od ručka ponuđena je poslije Mise u 18 sati koju je predvodio župni vikar don David Truhiljo. Prikupljeni iznos od 2.400 KM predan je Nacionalnoj upravi PMD – Misijskoj središnjici.

MOSTAR – Na poziv don Ivice Borasa, župnika župe sv. Mateja u Mostaru, misna slavlja  6. siječnja, na Dan sv. Djetinjstva, u 9 i 11 sati predvodio je nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini don Ivan Štironja. Nakon Mise u 11 sati, u župnoj je dvorani upriličen dobrotvorni ručak, „afrički ručak“ - kako ga nazvaše mladi župni volonteri, za siromašne u Africi. Prikupljeno je 1.470 KM što će, prema želji organizatora, biti predano misionarima don Velimiru Tomiću i don Bernardu Marijanoviću u novoosnovanoj župi Kisongo u Tanzaniji.

GROMILJAK – 1.) Prijatelji Malog Isusa zajedno sa svojom vjeroučiteljicom s. Marinelom, SMI, organizirali su Božićni koncert u korist Djela sv. Djetinjstva. Tom su prigodom prikupili 1.250 KM i dostavili Nacionalnoj upravi PMD BiH - Misijskoj središnjici u Sarajevu.
– 2.) Učenici O. Š. „Gromiljak“, od prvog do osmog razreda, predvođeni s. Marinelom, SMI, prikupljali su novac u misijske kasice kroz vrijeme Došašća. Prikupljena sredstva, iznos od 1.362 KM, darovali su za gladnu djecu u Ruandi, na nakanu na koju su sestre Služavke Malog Isusa u suradnji s Prijateljima Malog Isusa organizirale i prodajnu misijsku izložbu u Gromiljaku od 15. do 20. prosinca 2012., gdje je prikupljeno 12.256,40 KM.

ČITLUK – Ivana Primorac, učenica VIII. d, O. Š. fra Didak Buntić u Čitluku, javlja da su sa svojim vjeroučiteljem i razrednikom Željkom Bušićem organizirali misijsku akciju prikupljanja novca koji su namijenili za svoje vršnjake u Africi. Prikupljenih 160 KM dostavili su Nacionalnoj upravi PMD BiH - Misijskoj središnjici u Sarajevu odakle će biti proslijeđeno onima kojima je namijenjeno.

ŠIROKI BRIJEG – Djelatnici Doma zdravlja u Širokom Brijegu, već četvrtu godinu zaredom organiziraju svoju humanitarno-misijsku akciju. Svoju su Božićnu akciju namijenili za pomoć siromašnima u Tanzaniji, misija Kisongo. Prikupljeni iznos od 504 KM, prema njihovoj želji, uručen je novomu misionaru don Bernardu Marijanoviću za siromašne u Kisongu. Voditeljice akcije s radošću pripovijedaju o svomu iskustvu prikupljanja sredstava „od vrata do vrata, od ordinacije do ordinacije“. Zahvalne su što djelatnici najvećim dijelom rado sudjeluju i od srca daju svoj prilog. Poneki podsmjeh na to „prošenje“ u njima probudi pitanje: Kako je tek onima koji su prisiljeni prositi sami za sebe.

Tiskaj    Pošalji