RADOSNA VIJEST - br. 59
DR Kongo, 17.08.2011

Pismo zahvale misionara fra Ante Kutleše

Fra Ante Kutleša potvrđuje primitak i ujedno se zahvaljuje za primljeni dar

Misijskom akcijom u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Izgradimo crkvu u DR Kongu“, uz odobrenje i blagoslov biskupa BKBiH, a pod vodstvom Misijske središnjice Nacionalne uprave Papinskih Misijskih djela u BiH prikupljana su novčana sredstva za izgradnju crkve u misiji Muleba, biskupija Kamina. Naime, biskup Kamine mons. Jean Anatole Kalala Kaseba, osnovao je novu župu u Mulebi koju je povjerio fra Anti Kutleši, svećeniku Hercegovačke franjevačke provincije. Tako je fra Anti pripala i zadaća izgradnje nove crkve koja će biti posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije. Akcija je započeta početkom srpnja 2009. a završena krajem lipnja 2010. Prikupljeni novac, iznos od 40.017,00 EUR poslan je 22. prosinca 2010. preko računa Franjevačke misijske prokurature u Belgiji.
Proteklih dana javio nam se fra Ante Kutleša pismom u kojemu potvrđuje primitak i ujedno se zahvaljuje za primljeni dar. Donosimo neke dijelove toga psima kojega je naslovio na Nacionalnog ravnatelja PMD u BiH:
Dobio sam obavijest iz franjevačke misijske prokurature u Belgiji da je novac uredno stigao, 40.017,00 EUR. To je veličanstveno da se naša domaća crkva u BiH tako angažirala i pokazala djelotvornu ljubav prema crkvi u Kongu, konkretno u Mulebi, biskupija Kamina.
Mene zapalo da izgradim tu crkvu. Velika čast, ali i velika odgovornost. S Božjom pomoći i uz pomoć djece Božje, nadam se da će sve ići kako treba. Tvoj predšasnik, don Tomo Knežević, 11. siječnja mi uputio cijelu dokumentaciju, izvješće, o darovateljima. Veliko mu hvala! Njegovo izvješće sam dobio prije jedan tjedan dana. On sugerira da pošaljem i koju sliku. To ne činim sada jer još nisam počeo s radovima. Pripremio sam teren te sada pravim skladište za materijal. Naime, u Mulebu sam stigao tek prije godinu dana. Župsku kuću sam dovršio, a Gospodinu se ne žuri. Sakrament čuvam u kućnoj kapelici gdje misim radnim danom a četvrtkom i nedjeljom u selu.
Svima koji su bilo kako pripomogli akciji skupljanja milodara najsrdačnije zahvaljujem. Hvala, ne samo u moje ime, nego u ime cijele misije Muleba. Gospodin nikomu ne ostaje dužan. Radosni darovatelji su mu posebno dragi. Preporučujem sebe i sve meni povjereno stado u vaše molitve, a mi ćemo se nastaviti moliti za sve dobročinitelje. Neka vas sve dragi Bog blagoslovi.
Uz srdačan pozdrav, fra Ante Kutleša, misionar u Mulebi - DR Kongo.

Svima koji su svojim darom pomogli ovu misijsku akciju „Izgradimo crkvu u DR Kongu“ i ovom prigodom najsrdačnije zahvaljujemo i molimo dragoga Boga da svima uzvrati stostruko u najpotrebnijem daru duševnom i tjelesnom zdravlju.

Don Ivan Štironja

Tiskaj    Pošalji