RADOSNA VIJEST - br. 41
Sarajevo, 20.01.2010

Izgradimo crkvu u Demokratskoj Republici Kongu

Treća akcija Crkve u Bosni i Hercegovini!

I ove godine, nakon dosadašnjih dviju akcija „Izgradimo crkvu u Zambiji“ i “Izgradimo crkvu u Tanzaniji“, naši nas biskupi u dogovoru s Misijskom središnjicom u Sarajevu ponovno pozivaju na solidarnost s Crkvom u Africi te svim prijateljima misija u Bosni i Hercegovini i šire preporučuju novu treću akciju pod nazivom: „Izgradimo crkvu u Demokratskoj Republici Kongu“. Ovu akciju započeli smo početkom srpnja ovogodišnjim 21. ljetnim susretom hrvatskih misionara i misionarki, a završit ćemo je početkom srpnja sljedeće 2010. godine 22. ljetnim susretom hrvatskih misionara i misionarki. Prilika je ovo zahvaliti svima koji su se do sada angažirali i odazvali u svim dosadašnjima akcijama u korist Crkve u Africi. Time smo potvrdili da se nismo zatvorili u granice svoje zajednice, župe ili biskupije, nego da osjećamo i živimo širinu i univerzalnost katoličke i apostolske Crkve.

Ovom akcijom „Izgradimo crkvu u Demokratskoj Republici Kongu“ želimo pomoći izgradnju crkve u Misiji Muleba, koju je prošle godine biskup biskupije Kamina, mons. Jean Anatole Kalala Kaseba, osnovao i povjerio našem dugogodišnjem misionaru svećeniku Hercegovačke franjevačke provincije fra Anti Kutleši. Crkva će biti posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije, a bit će izgrađena i kao sjećanje na proslavu 800. obljetnice karizme franjevačkog reda koju ove godine obilježavaju oci franjevci.

Naši biskupi, kao i sve dosadašnje akcije, tako i ovu povjerili su Misijskoj središnjici Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela BiH. Misijska središnjica i za ovu akciju stavlja na raspolaganje razne animacijske materijale kao što su misijske krunice, misijske kasice, razne kalendare, božićne čestitke i ostalo što se može upotrijebiti za prikupljanje materijalnih sredstava za ostvarenje ovog zajedničkog projekta.

Ne trebamo napominjati kako svaka animacija i akcija, bilo u molitvenom bilo u materijalnom smislu, ovisi ponajprije o župnicima, kapelanima, časnim sestrama, vjeroučiteljima i ostalim pastoralnim djelatnicima. Nadamo se kako će brojni prijatelji misija i ovaj puta pokazati svoju misijsku širinu i svojim prilogom pomoći izgradnju crkve u Misiji Muleba u biskupiji Kamina u Demokratskoj Republici Kongu. Zato je na svakome od nas velika odgovornost kvalitetno predstaviti ovakva i slična hvale vrijedna djela kako bi svi prijatelji misija i misionara odgovorno i blagovremeno reagirati. Nije važno samo odvojiti novčani dar, nego je još važnije senzibilizirati i odgajati srca svakoga od nas da osjećaju s cijelom Crkvom, mole i žrtvuju se za zajednicu kojoj i sami pripadaju.

Svoje priloge možete slati na sljedeći način: dobrotom pojedinca, preko naših ordinarijata u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, poštom i preko banke. Naša adresa s puno više informacija o misijama i o ovom projektu:

Misijska središnjica
Kaptol 32
71000 Sarajevo
tel/faks: 033/667-889
e-mail: missio.bih@bih.net.ba
web: www.missio.ba

Bankovni račun u KM:
UniCredit Bank d.d.
Račun primatelja: 3383202200897320
Primatelj: Nacionalna uprava PMD BiH
Svrha doznake: Izgradnja crkve u DR Kongu

Devizni račun:
UniCredit Bank d.d.
IBAN: BA393383204893626147
SWIFT CODE: UNCRBA22; No. 48-32-936261
Primatelj: Nacionalna uprava PMD BiH
Svrha doznake: Izgradnja crkve u DR Kongu


Misijska središnjica Nacionalne uprave PMD BiH

Tiskaj    Pošalji