fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Uganda, 03.11.2018

Prvi dani novih misionarki na afričkom tlu

Školske sestre franjevke Krista Kralja: s. Ivka Lučić, s. Elizabeta Žuljević i s. Franciska Ivanović iz Sarajevske provincije te s. Urša Marinčić iz Mariborske provincije u pratnji provincijske predstojnice s. Kate Karadža nakon ispraćaja na zagrebačkom aerodromu 25. listopada stigle su na afričko tlo isti dan u kasnim noćnim satima.

Misionarka s. Franciska, u svom osvrtu na prve dane piše:

„Sletjele smo u Entebbe gdje nas je dočekao dugogodišnji misionar fra Ivica Perić i s. Vedrana Ljubić, sestra Kćeri Božje ljubavi također dugogodišnja misionarka u Ugandi. Umorne od dugoga putovanja s. Vedrana nam je pružila prenoćište u njihovoj sestarskoj kući u Kampali.

U petak, 26. listopada nakon doručka, zahvalile smo sestrama na gostoprimstvu te se zajedno s fra Ivicom i s. Vedranom uputili prema Rushooki. Na putu prema Mbarari i Rushooki posjetile smo odgojnu kuću sestara Kćeri Božje ljubavi u Ruti. Sestre su nam izrazile dobrodošlicu i primile u svoju zajednicu u Rushooki. Zahvalne smo doista fra Ivici i s. Vedrani koji su nas dočekali, te sestrama koje se nas primile.

Naši prvi misionarski dani započeli su u župi sv. Franje Asiškoga kod sestara Kćeri Božje ljubavi koje su nam predstavile svoje djelovanje i iskustvo. Drugi dan našega boravka susrele smo se s gvardijanom fra Fidelisom Mwesigye koji nam je zaželio dobrodošlicu u župnu zajednicu, kao i župnik župe sv. Franje Asiškog fra Agapitus Mubanigiz.

U nedjelju, 28. listopada sudjelovale smo na prvome Misnome slavlju sa župljanima. U crkvi punoj vjernika prvi puta doživjele smo afrički način slavlja euharistije uz pjesmu i ples. Za vrijeme Misnoga slavlja župnik fra Agapitus srdačno nas je pozdravio pred župnom zajednicom, izrazio radost našega dolaska u župu te pozvao nas sestre da se kratko pozdravimo. Provincijska predstojnica s. Kata Karadža ukratko je predstavila sestre. Na koncu smo zapjevale pjesmu Krist jednom stade na žalu", zaključila je s. Franciska. (missio.ba/kta)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji