fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Travnik, 20.10.2018

Duhovna obnova za djelatnike KŠC-a u Travniku

U četvrtak, 18. listopada 2018. u auli Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" u Travniku održan je susret učenika Osnovne škole, Gimnazije, nastavnika, profesora te Uprave Centra s fra Ivicom Perićem, bosankim franjevcem i misionarom u Ruandi.

Na početku susreta nazočne je pozdravio ravnatelj Centra, vlč. Željko Marić te najavio fra Ivicu kao "čovjeka koji je svoj život posvetio drugima" i koji vodi misiju koju je osnovao mučenik, otac Vjeko, također bosanski franjevac.

Nakon toga, predstavio se i fra Ivica te u kratkim crtama opisao način života ljudi svoje župe. Nazočni su imali priliku još vjerodostojnije upoznati način života i rada fra Ivice te Centra "Otac Vjeko" kroz kratki film. Misionar je naglasio da je Centar izgrađen i živi zahvaljujući donacijama isključivo hrvatskog naroda.

Inače, u sklopu Centra nalazi se vrtić, osnovna te tri srednje škole, koje su proglašene "uzor školama" i to u konkurenciji svih 389 ruandskih srednjih škola. Mladima kroz obrazovanje nude priliku za bijeg od siromaštva, a to je bio i san fra Vjeke. Također, djeca i mladi u Centru imaju i po jedan topli obrok, koji im je uglavnom i jedini dnevni obrok te uniformu koju šiju učenici strukovnih škola. Hranu i materijal za odjeću siromašnoj djeci misionari plaćaju donacijama koje dobivaju od svih.

Stoga, učenici Osnovne škole i Gimnazije, zajedno s profesorima razredne i predmetne nastave te Uprava i Sjemenište škole proveli su misijsku akciju povodom Izvanrednog misijskog mjeseca, a sav prihod uručen je ovom prigodom Fra Ivici Periću za potrebe Centra "Otac Vjeko".

Osnovna škola, Gimnazija i Sjemenište prikupili su 3,022,57 KM.

Nakon uručenog dara, nazočnima se obratila Josefin, mlada gospođa koja je osnovnu i srednju školu završila u Centru "Otac Vjeko", a danas je školovana i uspješna mlada žena, majka troje djece, koja živi u Njemačkoj. Svoje je obraćanje završila riječima na hrvatskom jeziku: "Hvala vam za fra Ivicu, dajte nam još fra Ivica!"

Ovaj je susret ujedno bio i redovita Duhovna obnova za djelatnike Centra, prenosi mrežna stranica ksc-travnik.net. (missio.ba/kta)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji