fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Sarajevo, 10.10.2018

Održana sjednica Svećeničkog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog, u srijedu, 10. listopada 2018. održana je sjednica Svećeničkog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije kojom je predsjedao kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Uz pomoćnog biskupa vrhbosanskog mons. Peru Sudara, sudjelovali su izabrani i potvrđeni predstavnici: župnika i župnih vikara iz sva četiri arhiđakonata Vrhbosanske nadbiskupije, Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Franjevačke teologije, zatim predstavnici vrhbosanskih svećenika na službi izvan dijeceze te svećenika izvan spomenutih skupina kao i svećenici koji su članovi Vijeća snagom svoje službe te oni koji je imenovao kardinal Puljić.

Nakon molitve i uvodnog pozdrava kardinala Puljića, fra Stipan Radić, dijecezanski ravnatelj Papinskih misijskih djela, napravio je uvod u prvu točku sjednice pod naslovom: Misijska godina listopad 2018.-listopad 2019. Podsjetio je da je papa Franjo, u povodu stote obljetnice apostolskog pisma Maximum illud pape Benedikta XV., proglasio mjesec listopad 2019. „Izvanrednim misionarskim mjesecom“ u cijeloj Crkvi, nakon čega su biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine proglasili Misijsku godinu koja je započela početkom listopada 2018., a završit će izvanrednim misijskim mjesecom listopadom 2019. godine. Fra Stipan je naveo i razloge uvođenja spomenute godine koja će se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji provoditi pod geslom uzetim iz naslova Poruke pape Franje za Svjetski dan misijâ 2018.: Donosimo evanđelje svima. Istaknuo je da je potrebno ojačati misionarsko poslanje u životu svakog vjernika jer su misije srce i duša naše vjere.

U raspravi nakon uvodnog izlaganja zaključeno je, da ako svećenici budu slijedili i dolično slavili sve ono što je ponuđeno u pastoralno liturgijskoj godini u svezi misija (Misijska nedjelja, Djelo sv. Djetinjstva na Bogojavljenje, Djelo sv. Petra apostola na Petrovo; akcija MIVA itd) i uz pojačanu molitvu (misijska krunica u listopadu i svibnju), ne samo da će duhovno i materijalno pomoći evangelizaciji misijskih područja, već će i reevangelizirati svoje župne zajednice.

U drugom dijelu je vlč. dr. Mario Bernadić kratko vijećnicima predstavio izvješće o odvijanju priprave za Sinodu po dekanatima Vrhbosanske nadbiskupije. Osvrnuo se na neke prigovore da se Sinoda ne bavi aktualnim pitanjima i zaključio da su dva glavna cilja Sinode: sveopća duhovna obnova i produbljivanje crkvenog zajedništva.

Na kraju su vijećnici upoznati s prijedlogom Pastoralnog kalendara za 2018. godinu te su iznijeli i druge prijedloge i teškoće s kojima se susreću u pastoralnom planiranju i radu na terenu Vrhbosanske nadbiskupije.

U svom završnom obraćanju kardinal Puljić zahvalio svima koji se zauzimaju na planu promicanja misija i koji ozbiljno rade sa svojim vijećima u pripravi Sinode. Pozvao je još jednom na suradnju ističući da bez nje nema cjelovitog uspjeha.

Sjednica je završena bratskim ručkom i druženjem u blagovaonici Ordinarijata. (missio.ba/kta)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji